fbpx
Stiri Tech

Parteneriat strategic pentru îngrijire paliativă2 min

09/08/2019 < 1 min read

Parteneriat strategic pentru îngrijire paliativă2 min

Reading Time: < 1 minut

Fundaţia Vodafone România şi Hospice Casa Speranţei au derulat proiectul „Prețuim fiecare clipă de viață. Consolidarea unității cu paturi Hospice Casa Speranței Brașov”. Pe parcursul acestuia, aproape 180 de pacienți care se confruntă cu un diagnostic incurabil au fost internați în centrul din Brașov, unde au beneficiat gratuit de servicii complete și complexe de îngrijire paliativă.

Proiectul a primit o finanțare de 225.000 de lei, bani prin care aproape pacienții cu diagnostic oncologic au beneficiat de peste 2.200 de zile de internare în sistem gratuit, 100 de sesiuni de kinetoterapie și 255 de sesiuni de consiliere socială și spirituală, oferite în centrul Hospice. 

Programul a fost derulat în perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019.

De-a lungul timpului, Fundația Vodafone România a contribuit la construirea noului centru Hospice din București, la digitalizarea fișelor pacienților, amenajarea unei camere de terapie care folosește tehnologia în cadrul sesiunilor, iar voluntarii Vodafone au alergat la diferite competiții pentru a strânge fonduri destinate Hospice Casa Speranței.

Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

În 2019, Hospice va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. Centrul a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *