Business MarComm Marketing Stiri

Pastă de dinți în tub reciclabil

11 mart. 2020 2 min

Pastă de dinți în tub reciclabil

Reading Time: 2 minute

Colgate a lansat pasta de dinți Smile for Good, într-un tub care afișează, pentru prima dată în industrie, fiecare ingredient pe fața ambalajului și îi explică scopul în mod clar. Totodată, pasta de dinți este ambalată în primul tub de plastic reciclabil de la Colgate.

Ingredientele noii paste de dinți, care este disponibilă în două formule: Smile for Good pentru protecție și Smile for Good pentru albire,  sunt naturale în proporție de 99,7%. Noua pastă de dinți nu include SLS, TiO2 sau zaharină, iar produsele au fost certificate de Vegan Society, FSC și EcoCert, ceea ce înseamnă că formula este realizată în mod responsabil și majoritatea componentelor provin din surse naturale.

În România, pasta de dinți Colgate Smile for Good este disponibilă pentru achiziționare în Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image și dm, la prețuri de vânzare recomandate de 17,8 RON.

Premieră – tubul reciclabil. Colgate împărtășește formulab ambalajului și cu competitorii

Aproape două treimi dintre oameni nu știu că tuburile pastei de dinți nu pot fi reciclate. Majoritatea celor realizate astăzi sunt fabricate din foi de plastic laminat – de obicei o combinație de materiale plastice diferite – învelite în jurul unui strat subțire de aluminiu. Amestecul de materiale face imposibilă reciclarea prin metode convenționale. Smile for Good schimbă acest lucru folosind polietilena de înaltă densitate (HDPE), un plastic folosit la fabricarea ambalajelor pentru lapte și a altor sticle de plastic, fiind deja reciclat la scară largă.

Specialiștii de la Colgate au reușit să combine diferite tipuri și grosimi de HDPE laminat într-un tub care respectă standardele de reciclare, protejând în același timp produsul și respectând cerințele producției de mare viteză. Totodată, pasta de dinți rămâne ușor de stors – lucru care, la început, părea imposibil, din cauza rigidității HPDE-ului.

Tubul a primit recent recunoaștere din partea APR (Association of Plastic Recyclers) și RecyClass (o inițiativă care lucrează la îmbunătățirea reciclabilității ambalajelor), care stabilesc standarde de reciclabilitate în America de Nord și în Europa.

Folosind primul tub recunoscut drept reciclabil de RecyClass, Colgate-Palmolive promite să  împărtășească această tehnologie cu competitorii, pentru a garanta că toate tuburile de pastă de dinți vor ajunge să îndeplinaescă cerințele de reciclare.

”Colgate dorește ca tuburile să reprezinte o parte a economiei circulare, păstrând acest plastic productiv și eliminând deșeurile. Dacă vom putea standardiza tuburile reciclabile în toate companiile, va fi mai bine pentru toată lumea. Ne dorim ca toate tuburile de pastă de dinți – și, în cele din urmă, toate tipurile de tuburi – să îndeplinească aceleași standarde de reciclare. Putem să ne aliniem la aceste standarde comune în privința tuburilor și să fim și competitivi în ceea ce privește produsul”, declară Noel Wallace, Director Executiv și Președinte al Colgate-Palmolive.

Colgate are în plan ca toate produsele sale să aibă ambalaje 100% reciclabile până în 2025.

Pasta de dinți înseamnă aproximativ 20 de miliarde de tuburi de deșeuri anual în întreaga lume. Tuburile din plastic sunt una dintre cele mai utilizate forme de ambalaje din plastic din lume și până în prezent acestea nu au putut fi reciclate. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: