Companii Tech

Performanta Danone SEE sustinuta cu inteligenta romaneasca

3 nov. 2015 2 min

Performanta Danone SEE sustinuta cu inteligenta romaneasca

Reading Time: 2 minute

Relevance Management anunta ca a finalizat, in doar 11 de luni, implementarea cu succes a solutiei de suport decizional pentru Danone si continua sa ofere suport pentru buna functionare a acesteia.

Colaborarea dintre cele doua companii a inceput la finalul anului 2013, atunci cand in cadrul Danone Europa de Sud Est (SEE) a aparut necesitatea de a gestiona si de a transforma un mare volum de date in informatii valoroase. Proiectul DSS (Decision Support System) a demarat cu etapa de analiza si a continuat cu realizarea intregii arhitecturi a solutiei de suport decizional. Solutia consta in implementarea unei platforme de DWH (Data Warehouse), care sa gestioneze datele stocate in divere baze de date, impreuna cu doua instrumente business intelligence pentru analiza si raportarea informatiilor relevante: QlikView pentru analize asociative, vizuale, ad-hoc si Microsoft BI, arata compania, intr-un comunicat de presa.

„Din punct de vedere tehnic si din perspectiva businessului, complexitatea proiectului a fost o provocare interesanta pentru echipa de consultanti Relevance. Experienta acumulata ȋn peste 15 ani, cu implementari in diverse industrii si pentru diverse departamente, a facilitat dialogul si a condus la gasirea solutiilor potrivite pentru realizarea cu succes a proiectului DSS in mai multe tari”, a declarat Andrei Vasilescu, Director Executiv in cadrul Relevance.

Pentru ambele companii, o provocare suplimentara a fost aceea de a implementa platforma DWH, in paralel, cu introducerea unei noi solutii SAP, pentru tarile din Europa de Sud-Est. In acest context, a aparut oportunitatea de a regandi si sincroniza procesele de analiza si raportare in toate departamentele Danone.

Acestor provocari li s-a alaturat aceea de a oferi servicii de management de proiect, care sa sustina implementarea platformei in toate departamentele Danone Romania: Top management, Sales, Marketing, Finance si Controlling, Purchasing, Milk, Supply Chain si Productie.

Viteza si flexibilitate

Ca urmare a implementarii platformei de DWH si a solutiilor Business Intelligence, timpul de acces si analiza datelor a fost redus. Astfel, solutia oferita de Relevance a crescut viteza si flexibilitatea in realizarea de rapoarte si analize. Aceasta a contribuit la optimizari pe intregul flux de business, deoarece informatiile colectate prin platforma DWH pot fi vizualizate in multiple modalitati. De asemenea, raportarile si analizele de suport decizional se realizeaza cu mai putine resurse dedicate decat inainte de implementarea DSS.

Efectele pozitive ale implementarii s-au simtit imediat in zona de vanzari, de exemplu, cu acces mult mai facil la date din teren si cu sincronizare mai departe in fluxul productiv. Rapoartele sunt acum intuitive si permit navigarea mult mai usoara si rapida printre informatii decat cele folosite anterior, chiar daca volumul de date este mai mare. Acesta este exact procesul de Business Discovery promovat de QlikView.

Pentru departamentul Supply Chain au fost create noi tipuri de rapoarte. Inainte de utilizarea QlikView, acestea erau extrase din SAP. In prezent, aplicatiile dezvoltate pe acest segment salveaza mult din timpul de prelucrare. Fiind usor de folosit, interfata QlikView coreleaza mult mai usor datele si scurteaza timpii de decizie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: