Stiri

Peste 1.2 milioane de doze de vaccin au venit în România. Liber la vaccinare

4 mai 2021 2 min

Peste 1.2 milioane de doze de vaccin au venit în România. Liber la vaccinare

Reading Time: 2 minute

Peste 1.2 milioane de doze de vaccin au venit în România în ultimele două zile. Cel mai recent transport este cel de la Pfizer care a livrat astăzi 697.320 de doze. Acestea se adaugă la cele 643.200 doze de vaccin trimise de AstraZeneca.

Dozele vor ajunge în centrele regionale de stocare, iar de acolo către centrele de vaccinare.

Pentru vaccinul de la Pfizer, dozele vor fi distribuite astfel:

Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

Liber la vaccinare. Vaccinare fără programare și în week-end

Din 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centre fără programare. Restul persoanelor care vor să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14, tot fără programare, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti vor fi organizate maratoane de vaccinare anti-COVID la care cei care doresc să se imunizeze pot participa.

„Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina vineri în centrul de la Sala Palatului”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, făcând referire la maratonul de vaccinare care începe din 7 mai la Bucureşti.

Maraton de vaccinare la București. Liber la vaccinare

“Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul administrat va fi Pfizer

Medicul militar spune că cel mai probabil, vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Pentru rapel se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție, în așa fel încât toți cei vaccinați în cadrul maratonului să primească și a doua doză. Medicul a mai precizat că pot veni și cetățeni care nu locuiesc în București, să se vaccineze în cadrul maratonului. Tot ce trebuie să prezinte este cartea de identitate.

Record la vaccinare, în centrul drive-thru din Piața Constituției

Un număr de 891 de persoane au fost vaccinate, luni, la centrul drive thru din Piaţa Constituţiei, potrivit unei informări transmisă de Primăria Capitalei.

Un număr de 547 de persoane au fost imunizate până la ora 13.00. Sâmbătă, la acelaşi centru, s-au imunizat 868 de persoane, iar duminică 766.

Centrul din Piaţa Constituţiei s-a deschis joi dimineaţă, vaccinul folosit fiind cel de la compania Pfizer. Persoanele care doresc să se imunizeze aici se pot prezenta doar cu actul de identitate şi un chestionar de triaj completat. Chestionarul poate fi accesat pe platforma RoVaccinare. Centrul funcţionează de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 – 20,00 şi dispune de patru fluxuri.

În prima zi, 714 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 la centrul din Piaţa Constituţiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: