Stiri Tech

Fondul clujean Something Big investeşte în startup-ul elveţiano-român Swisspod

6 iul. 2020 2 min

Fondul clujean Something Big investeşte în startup-ul elveţiano-român Swisspod

Reading Time: 2 minute

Fondul de investiții Something Big, înființat recent la Cluj sub conducerea lui Alex Rus, își incepe activitatea investind în compania de Hyperloop Swisspod, cofondată de românul Denis Tudor.

Swisspod Technologies dezvoltă capsule (pods) în care urmează să călătorească pasagerii și să fie transportate mărfurile prin sistemul Hyperloop, o nouă formă de transport electric în tuburi etanșe cu presiune scăzută a aerului. Astfel, se pot obține viteze viteze supersonice (1.200 km/h), mai mari ca ale avioanelor comerciale, și se reduce semnificativ amprenta de carbon în domeniul transporturilor.

„Credem că viitorul transportului aparține tehnologiei Hyperloop, iar ceea ce a realizat Denis Tudor prin Swisspod într-un timp atât de scurt nu putea să ne lase impasibili. Premiile câștigate, dar și modul în care a reușit să formeze o echipă incredibilă de ingineri, ne-au convins că trebuie să fim parteneri”, a declarat Alex Rus, CEO și Co-fondator al Something Big.

Swisspod a fost fondată de Denis Tudor și Cyril Dénéréaz, ambii membri ai echipei câștigătoare din partea EPFL (Politehnica din Lausanne) a SpaceX Hyperloop Competition, ediția 2019, competiție patronată de Elon Musk.

„Vrem să eliminăm barierele de distanță și timp și să conectăm orașele din Europa și din lume, realizând acest obiectiv cu emisii aproape zero”, explică Denis Tudor, CEO și Co-fondator Swisspod.

Parteneriatul Swisspod cu fondul Something Big, care va asigura o rundă de finanțare a startup-ului, vine la scurt timp după ce compania fondată în Elveția de Denis Tudor si Cyril Dénéréaz a anunțat că se alătură inițiativei Comisiei Europene de a accelera dezvoltarea unor sisteme sigure de tip Hyperloop în Europa.

Something Big este un nou fond de investiții de capital de risc din Cluj care vizează startup-uri inovatoare din România sau conduse de români. Membrii fondatori ai Something Big sunt Alex Rus, Daniel Tamaș, Ioana Pușcaș, Radu Constantea, Mihaela Mureșan și Ionuț Dobra, investitori în ecosistemul local de startup-uri și membri activi ai comunității antreprenoriale din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: