BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Peste 310 de startup-uri s-au înscris în programul Factory by Raiffeisen

15 mai 2020 2 min

Peste 310 de startup-uri s-au înscris în programul Factory by Raiffeisen

Reading Time: 2 minute

Peste 310 startup-uri și-au înscris proiectele în programul Factory by Raiffeisen dedicat finanțării startup-urilor. Programul a fost extins prin includerea ideilor care pot aduce o contribuție societății în acestă perioadă.

“Factory by Raiffeisen este programul nostru de suflet. Am pornit programul pentru că am vrut să înțelegem cum functionează startup-urile și ce nevoi au, pentru că nu prea au access la finațare și caută business angels. Avem peste 310 aplicanți și am extins programul și pentru proiecte de restartare și de combatere a efectelor crizei sanitare și avem și aici 13 proiecte intersante”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail la Raiffeisen Bank.

Reprezentantul Raiffeisen a arătat că programul a mers foarte bine și în anii anteriori, iar rata de neperformanță este foarte mică, sub așteptări. “Ne așteptăm ca clienții noștri să dezvolte afacerile, dar în cazul startup-urilor mulți sunt foarte tineri și au nevoie să înțelegă aspectele buisnessului. Mulți nu știu cum să ridice business-ul, să facă primul pas. Ai nevoie de mai multe cunoștințe ca să faci primul pas. Suntem foarte încântați de proiecte și de modul cum aplicanții au luat ințiativa. Este un aspect important pentru noi, ca finanțator”, a spus Vladimir Kalinov.

factory by Raiffeisen oferă condiții speciale de finanțare pentru afaceri la început de (un credit rambursabil de până la 50.000 euro), validarea ideii de business de către o echipă de experți și șansa dezvoltării acesteia prin mentorat.

Raiffeisen Bank a adaptat programul dedicat afacerilor la început de drum, pentru a veni și în sprijinul antreprenorilor care dezvoltă produse sau servicii care contribuie activ la lupta împotriva efectelor crizei sanitare. Astfel, ideile de afaceri care oferă produse sau servicii utile în această perioadă vor fi analizate cu prioritate și vor primi rapid finanțarea astfel încât să își poată implementa ideea imediat. Potrivit Raiffeisen, Fabrica de idei este deschisă până pe 18 mai 2020 tuturor antreprenorilor care au o idee sau un business care prin serviciile sau produsele oferite sprijină sau contribuie la bunăstarea comunității.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: