fbpx
Finanțe Stiri

Piața de leasing operațional continuă creșterea1 min

08/08/2017 < 1 min read

author:

Piața de leasing operațional continuă creșterea1 min

Reading Time: < 1 minut

Piața de leasing operațional a încheiat primul semestru depășind nivelul de 64.350 de unități în administrare, în avans cu 7,5% față de finalul anului 2016. În această perioadă au fost înmatriculate peste 9.200 autovehicule în leasing operațional, ceea ce reprezintă o pondere de 17,5% din totalul de înmatriculări autoturisme și autoutilitare noi. Această pondere a înregistrat o creștere de 9% față de finalul primului trimestru.

„Primul semestru al anului 2017 confirmă tendința de consolidare a produsului de leasing operațional full service ca o soluție inconturnabilă de eficientizare a mobilității companiilor. Creșterea cu peste 30% față de 2016 a ponderii înmatriculărilor în leasing operațional din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este o dovadă în plus a notorietății și atractivității acestei soluții”, declară Dan Boiangiu, președinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Arval Service Lease România, Porsche Mobility şi Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociației reprezintă peste 96% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *