Business Stiri Tech

Pierderi uriașe pentru operatorii telecom din cauza prăbușirii industriei de turism

1 apr. 2020 < 1 min

Pierderi uriașe pentru operatorii telecom din cauza prăbușirii industriei de turism

Reading Time: < 1 minut

Impactul restricțiilor cauzate de pandemie, asupra industriei telecom, s-ar putea ridica până la pierderi de 25 de miliarde de dolari, în următoarele nouă luni, în condițiile în care peste 650 de milioane de călătorii au fost deja anulate. Această sumă reprezintă 80% din călătoriile internaționale prognozate anterior răspândirii virusului, se arată într-o analiză a firmei de cercetare Juniper Research.

Potrivit analiștilor de la Juniper, suma care ar urma să fie pierdută de operatori reprezintă jumătate din totalul încasărilor anuale din roaming, la nivel global. Iar perioada analizată, a restricțiilor de călătorie, cuprinde și lunile iunie-august când numărul călătoriilor internaționale este foarte ridicat. Concret, se estimează că în cele trei luni, valoarea încasărilor din roaming ar fi de 12 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, suma pusă în discuție de cercetarea Juniper nu afectează foarte mult veniturile operatorilor: înseamnă doar 6% din cifra de afaceri.

„Având în vedere natura industriei de turism, nu credem că vor exista strategii disponibile pentru operatori în încercarea de a atenua acestei pierderi. Se estimează că servicii precum videoconferințele vor oferi o alternativă la călătoriile internaționale, dar nu vor oferi niciun beneficiu operatorilor ”, se mai arată în cercetarea citată.

Foto: Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: