Companii Stiri

Plan de responsabilitate sociala

14 apr. 2016 2 min

Plan de responsabilitate sociala

Reading Time: 2 minute

1000  de gradini urbane, plantarea a 10 milioane de copaci pana in 2020, reducerea cu 30% a risipei de alimente si construirea tuturor cladirilor noi exclusiv cu emisii de carbon reduse sunt principalele obiective ale celui de-al doilea sezon al Planet 21, programul de responsabilitate sociala al grupului AccorHotels.

Pentru a oferi hotelurilor sprijin efectiv in implementarea acestui nou plan, Charter 21, sistemul intern de management al dezvoltarii durabile pentru hotelieri, a evoluat si a fost redenumit Planet 21 in Action.

Noul angajament este structurat in patru domenii de actiune ce vizeaza angajatii, clientii, partenerii si comunitatile locale si are doua prioritati: produsele F&B si cladirile.

Noul sistem are tinte mai ambitioase si o abordare adaptata la specificul si realitatile operationale locale. Este mai flexibil si se bazeaza pe o abordare participativa care sa permita fiecarui hotel sa stabileasca propriile obiective si harta propriului sau plan de actiune. O baza comuna care cuprinde 16 actiuni obligatorii, stabileste un exigent prim nivel de angajament (statutul de “bronze”). Pentru cresterea  statutului (la “silver”,“gold”,“platinum”), hotelurile isi selecteaza, actiunile pe care doresc sa le puna in aplicare, dintr-o gama mai larga de initiative.

Rezultatele grupului prin actiunile intreprinse in prima etapa a programului (2011-2015)

  • Peste 90% dintre hotelurile sale s-au inscris intr-un proces de imbunatatire continua.
  • Consumul de apa a fost redus cu aproape 9%.
  • Consumul de energie cu 5,3% si emisiile de carbon cu 6,2%.

La sfarsitul anului 2015, toate hotelurile AccorHotels s-au angajat sa protejeze copiii de abuzuri (prin programul intern de sensibilizare, WATCH) si mai mult de 4,5 milioane de copaci au fost plantati in intreaga lume, incepand cu anul 2009. Toate hotelurile din Polonia ale grupului Orbis si din 8 tari din Europa de Est au participat la programul Plant for the Planet prin plantarea a aproximativ 1.800.000 de copaci in Transilvania si aproape 2.000 de pomi fructiferi, in sprijinul livezilor traditionale din centrul Poloniei.

Credit foto: © Matic Štojs | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: