Business Companii Stiri Tech

Planurile Uber pentru zero emisii

9 sept. 2020 3 min

Planurile Uber pentru zero emisii

Reading Time: 3 minute

Uber își propune să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii, în 10.000 de orașe și șase continente, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule cu zero emisii poluante, transport public și servicii de micro-mobilitate. 

Până în 2025, 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) se vor realiza în vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil, parțial, datorită fondurilor pe care Uber le pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite și Canada, în valoare de 800 milioane de dolari. Cu ajutorul acestor fonduri, șoferii vor putea face tranziția către mașini cu zero emisii.

Uber Green se extinde

Uber va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

În România, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg să călătorească folosind acest serviciu pot comanda mașini 100% electrice pentru care așteaptă, în medie, 8 minute. Până acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km. Un alt pas făcut de companie pentru a oferi noi opțiuni de micro-mobilitate a fost integrarea trotinetelor electrice Lime în platforma Uber. Începând cu luna iulie a acestui an, bucureștenii au posibilitatea de a închiria o trotinetă Lime prin intermediul aplicației Uber, având astfel mai multe variante de transport sustenabil și accesibil.

„Fiind cea mai mare platformă de mobilitate din Europa, avem un rol important de jucat în combaterea schimbărilor climatice și în susținerea recuperării verzi. Ținând cont de responsabilitățile pe care le avem față de șoferi, utilizatori și orașele în care suntem prezenți, ne-am asumat niște obiective ambițioase prin care dorim să urgentăm electrificarea platformei noastre. Odată cu implementarea strategiei de a deveni, până în 2040, o platformă de mobilitate cu zero emisii, țările europene ca România vor fi lideri ai schimbării în următorii cinci ani”, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber România.

Parteneriate electrice

În plus, pentru a le ușura șoferilor tranziția către vehicule cu zero emisii, Uber a încheiat o serie de parteneriate care reprezintă o premieră pentru industrie. În Marea Britanie, Uber și BP au semnat un acord care le oferă șoferilor din Londra acces la hub-uri de încărcare dedicate, iar în Franța, parteneriatul cu EDF va asigura o nouă infrastructură de încărcare rapidă, dar și reduceri pentru instalațiile de încărcare ce pot fi utilizate acasă. În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe șoferi să acceseze reduceri pentru achiziționarea de mașini electrice.

„Oamenii din toată Europa s-au săturat de poluare și aglomerație. Mobilitatea electrică și împărțită cu alții este soluția acestor probleme. Și cel mai bun punct de pornire sunt șoferii care conduc pe distanțe mari, care vor beneficia primii de mașini electrice. Angajamentul Uber de a face cât mai repede tranziția către o flotă electrică în cele mai mari orașe europene este o veste bună. Este timpul ca marile orașe din Europa să devină un exemplu. Toate acestea trebuie să creeze zone cu zero emisii, piste noi și coridoare dedicate pentru biciclete. În același timp, acestea trebuie să se asigure că există centre de încărcare, pe care locuitorii să le poată accesa ușor acasă, la muncă sau oriunde parchează”, spune William Todts, CEO, Transport and Environment (T&E).

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: