Finanțe Stiri

Plata online a taxelor, în creștere

6 apr. 2017 < 1 min

Plata online a taxelor, în creștere

Reading Time: < 1 minut

Tot mai mulți români plătesc taxe și impozite online, prin Ghiseul.ro, platforma înregistrând creșteri record anul trecut și în primele luni ale lui 2017.

Platforma www.Ghiseul.ro, proiect derulat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), a raportat în primul trimestru din acest an creșteri substanțiale în ceea ce privește numărul de utilizatori (+ 260%), numărul de tranzacții efectuate (+ 215%) și valoarea plăților (+ 258%), față de perioada similară din 2016.

 “2017 a fost cel mai bun an pentru Ghiseul.ro din punct de vedere al numărului de utilizatori, de tranzacții si al valorii plăților. În cei 6 ani de existență, am ajuns la 297 de instituții publice înrolate în sistem, 224.000 de conturi și 448.000 de tranzacții în valoare de 137 milioane de lei”, a declarat George Anghel, directorul executiv al APERO, la conferința „EU plătesc cu cardul”, organizată de www.bankingnews.ro

Creșterea s-a datorat utilizării cu din ce în ce mai multă încredere a platformei ,valoarea medie a a unei tranzacții fiind de 252 de lei a arătat George Anghel. Reprezentantul APERO a arătat că modificările legislative din ultima perioadă au făcut ca volumul plăților “să fie mai ponderat”, dar s-a arătat optimist în ceea ce privește evoluția platformei, precizând că intrarea persoanelor juridice pe platformă va determina o creștere semnificativă a volumelor de tranzacții.

“Dacă ratele actuale de creștere se mențin, sunt șanse mari ca, la finalul anului 2018, platforma Ghiseul.ro să ajungă la 500.000 de utilizatori, față de cei aproape 225.000 câți numără în prezent”, a precizat George Anghel.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: