Business Companii Stiri

Help Net a finalizat achiziția farmaciilor Remedia

3 aug. 2020 < 1 min

Help Net a finalizat achiziția farmaciilor Remedia

Reading Time: < 1 minut

Help Net a finalizat achiziția celor 52 de farmacii Remedia, tranzacția, în valoare de 8,5 milioane de euro, primind aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței.

Cele 52 de farmacii care fac obiectul tranzacției sunt situate preponderent în judetele Hunedoara, Alba și București, regiuni în care Help Net urmărește o consolidare a poziției pe piață. Procesul de integrare a celor 52 de unități va începe în cel mai scurt timp, obiectivul fiind ca farmaciile să opereze sub brandul si conform standardelor Help Net, cât mai curând.

Farmaciile nou achiziționate vor suferi transformări atât ca design, urmând sa preia identitatea vizuală a farmaciilor Help Net, cât și ca poziționare și target de clienți, prin gamele noi de produse și programele de loializare special concepute pentru pacienții Help Net.

Pentru anul 2019, Help Net a raportat o cifră de afaceri de 169 milioane de euro.

Fondat in 1998, Help Net este al treilea cel mai mare lanț farmaceutic din România, cu peste 350 de farmacii deschise la nivel național și o cifră de afaceri de peste 169 de milioane de euro în 2019. Compania are aproximativ 2.000 de angajați și peste 3,5 milioane de pacienți. Lanțul de farmacii este deținut de Grupul PHOENIX, cu sediul la Mannheim, un furnizor de servicii integrate de sănătate, lider în Europa, prezent în 27 de țări. Grupul are o rețea de 164 centre de distribuție, peste 2700 de farmacii proprii în 15 țări europene, 37.000 de angajați și o cifră de afaceri de 27 miliarde de euro (2019/20).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: