Antreprenori by eMAG Management Stiri

Platformă de mentorat și consiliere pentru tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă

28 mai 2020 2 min

Platformă de mentorat și consiliere pentru tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă

Reading Time: 2 minute

Asociaţia The Social Incubator a lansat platforma vocaţională Bun în Carieră, ce se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16-24 ani, aflați în căutarea carierei potrivite. Platforma pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție de domeniul ales.

”Proiectul a pornit de la intenţia de a contribui în cariera tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile din România, însă pe parcurs am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, la început de drum profesional sau chiar mai devreme, în momentul în care îşi aleg facultatea, nu ştiu ce aptitudini au şi nici la cine să apeleze, mai ales acum. Platforma www.BunInCariera.ro a fost dezvoltată din dorinţa de a îi sprijini şi considerăm că momentul lansării este cu atât mai potrivit acum, în contextul actual”, spune Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator.

Cum poate fi accesată platforma?

Parcursul unui tânăr în platformă presupune crearea unui cont, completarea testelor vocaționale pentru descoperirea vocaţiei, şi ulterior programarea și susținerea unei sesiuni de consiliere. Sesiunile de mentorat alături de un expert în domeniul ales vin în completare, ajutând tinerii să-și alcătuiască un plan de acțiuni și să se pregătească pentru obținerea meseriei potrivite.

Platforma pune la dispoziţia tinerilor și o bibliotecă online cu testimoniale video realizate de profesioniști din viața de zi cu zi cu accent pe informații despre meserii din 52 de domenii, selectate pe baza unui studiu realizat în rândul tinerilor participanţi la atelierele Asociaţiei The Social Incubator.

Funcționalitățile platformei au la bază expertiza și informațiile acumulate de Asociaţia The Social Incubator, capitalizând istoricul de lucru de aproximativ 6 ani cu peste 6000 tineri. Au fost folosite profilurile tinerilor din grupul ţintă împreună cu deciziile de carieră luate pe baza rezultatelor la testele vocaţionale, coroborate cu durata şi gradul de satisfacţie asociat deciziei vocaţionale alese.

”Platforma le oferă tinerilor posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, îndrumare și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional,” spune Ionuţ Pascu, preşedinte al Asociaţiei The Social Incubator.

Reprezentanții platformei se așteaptă ca în primul an să ajungă la cel puţin 1000 de beneficiari care utilizează platforma, iar cel putin 50% dintre cei care participă la sesiunile de consiliere și mentorat să ia o decizie privind orientarea vocaţională.

Platforma Bun în Carieră face parte din proiectul Hartă pentru drum în viaţă, desemnat câştigător în competiţia RO SMART în Țara lui Andrei, finanţată de OMV Petrom.

Cei care doresc să susțină inițiativa pot să o facă fie în calitate de voluntari (mentori), inspirând tinerii și ajutându-i să-și aleagă cariera potrivită, fie donând.

Foto: © Standret | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: