Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Stiri Tech

Platformă gratuită pentru vânzări online destinată patiseriilor și cofetăriilor

7 mai 2020 2 min

Platformă gratuită pentru vânzări online destinată patiseriilor și cofetăriilor

Reading Time: 2 minute

Puratos România, producător global de materii prime pentru industria de panificație, patiserie și cofetărie, lansează în România platforma digitală www.bakeronline.ro, care le permite brutarilor, patiserilor, cofetarilor și ciocolatierilor să își treacă gratuit vânzările în online.

Platforma este destinată producătorilor mici și mijlocii ale căror magazine sau laboratoare au fost închise sau și-au restrâns activitatea din cauza pandemiei de COVID-19. Investiția inițială în platformă este de peste 30.000 de euro.

Bakeronline.ro le permite antreprenorilor din domeniu să își creeze, în doar 72 de ore magazine virtuale profesioniste, în condițiile în care industria de brutărie-patiserie și cofetărie este foarte slab digitalizată.

Cei care se înscriu în plaformă vor avea zero costuri de funcționare până la 31 august, după care costurile cu magazinul online de pe bakeronline.ro vor fi de 200 de lei pe lună. În prezent, 5 afaceri cu renume local și național, din București, Brașov, Baia Mare, Cluj-Napoca și Craiova sunt deja înscrise pe platformă. Este vorba despre:

Gabriela Bereș, Director Regional Europa Centrală și de Est în grupul Puratos

„Am dorit să asigurăm clienților noștri și nu numai, servicii digitale ușor de înțeles și de integrat în noua rutină, tocmai pentru ca aceștia să își poată concentra atenția asupra redresării și dezvoltării business-ului. Platforma Bakeronline.ro va ajuta antreprenorii brutari, patiseri și cofetari să se alăture revoluției digitale”, a declarat Gabriela Bereș,  Director Regional Europa Centrală și de Est în Grupul Puratos.

Până la finalul anului, platforma își propune să adune o comunitate de peste 100 de producători care să aibă magazine virtuale active și care să genereze vânzări de cel puțin 1 milion de lei.

În platformă sunt deja înscrise cinci businessuri locale și naționale: Ciprian Zobuian (artizan patissier-chocolatier cunoscut pentru food-truck-ul său cu profiterol și cannolli, dar și pentru cursurile de ciocolaterie pe care le susține), Aura Tobescu (fondator Chocolatist, cu atelier în Brașov, prima româncă participantă la Salon du Chocolat din Paris), brutăria Giropa (business de familie din Baia Mare, înființat în 1994), brutăria Ioasim (business de familie, înființat în 2001 în Cluj-Napoca) și Patibona (lanț de cofetării din Craiova cu tradiție de 20 de ani).

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar și servicii specializate clienților din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o rețea de 12 filiale la nivel național și prin două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare.

Compania, înființată în 1995 în București, are 150 de angajați și o fabrică în județul Ilfov, cu trei linii de producție distincte: margarină, mixuri pentru patiserie și brutărie, respectiv umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: