Companii Stiri Tech

Polipropilenă-minune pentru imprimarea 3D în scopuri medicale, dar și pentru industria auto

29 iun. 2020 2 min

Polipropilenă-minune pentru imprimarea 3D în scopuri medicale, dar și pentru industria auto

Reading Time: 2 minute

HP a introdus primul material de tip polipropilenă, dezvoltând noi soluții 3D Printing și noi parteneriate cu o serie de giganți industriali. Noul 3D High Reusability PP, dezvoltat de BASF, este un material versatil, durabil și rezistent chimic, compatibil cu sistemele industriale HP 3D Print și este ideal pentru clienții din sectorul auto, de consum, industrial și medical.

De asemenea, HP a prezentat un nou parteneriat cu producătorul global Oechsler, pentru a dezvolta piese atât pentru noul material PP, cât și pentru întregul portofoliu de materiale HP, precum și un nou parteneriat cu Cobra Golf în calitate de client pentru tehnologia de imprimare 3D Metal Jet.

„Răspunsul la criza COVID-19 reprezintă un moment important pentru industrie. HP și partenerii săi au imprimat 3D peste 2,3 milioane de piese pentru a susține lanțul de aprovizionare greu încercat în această perioadă, susținând astfel producția locală și oferind ajutor personalului medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia”, a declarat Ramon Pastor, Președinte interimar 3D Printing and Digital Manufacturing, HP. „Ne adaptăm noului peisaj urmându-ne strategia și dezvoltând noi materiale inovatoare 3D printing, dar și soluții și parteneriate pentru a-i ajuta pe clienții noștri să repornească producția și să ofere inovații globale în toate domeniile industriale”, a adăugat oficialul companiei.

Material sustenabil

Polipropilena este un material versatil, ideal pentru o gamă amplă de aplicații auto, de consum, industriale și medicale. Oferă clienților o soluție nouă de imprimare 3D, oferind aceleași proprietăți similare PP-urilor utilizate în mod obișnuit în modelarea prin injecție, care s-au dovedit a avea o utilizare aproape nelimitată. Prin rezistența chimică, absorbția scăzută a umidității și durabilitate, PP-ul este ideal pentru conducte, sisteme de fluide și containere. De exemplu, producătorii auto vor putea utiliza materialul pentru prototiparea și producerea pieselor finale pentru interiorul, exteriorul și de sub capota vehiculelor.

HP dezvoltă noi componente PP alături de parteneri, furnizori de piese și clienți, printre care Extol, companie specializată în inginerie plastică și tehnologie de asamblare a plasticului și automatizare personalizată; GKN Powder Metalurgie / Forecast 3D, un furnizor 3D printing industrial, producție de scurtă durată și producție cu volum mare; Henkel, un lider in adezivi și soluții de inginerie; Oechsler, un important furnizor de piese și Prototal, unul dintre cei mai experimentați producători de piese din Europa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: