Portalul de Clima, din Suedia in restul lumii

Aeroportul Stockholm Arlanda din Suedia detine acum un dispozitiv care te face sa simti temperatura tarii catre care calatoresti. Portalul de Clima este exact asa cum suna: o serie de camere mici, care aduc climatul din locuri indepartate, acolo unde va aflati . “Am vrut sa exploram posibilitatea, nu doar de a transporta clientii catre o destinatie, dar si de a aduce destinatia la clienti.”, explica Yvonne Boe , Director de Comunicare al Aeroportului Stockholm Arland

Portalul de Clima simuleaza clime diferite din jurul lumii in timp real. Dispozitivul foloseste o combinatie de temperatura, simulatori de vant si replici audiovizuale pentru a imita conditiile meteo. Simulatorii meteo sunt cu totii legati de datele meteo in cloud si permit oamenilor de inauntru sa experimenteze conditiile meteo din acele locatii in timp real. Camerele sunt echipate cu radiatoare si aparate de aer conditionat, iar simulatorii de vant, pentru a adauga un strop de realism.

Cand nu este setata o locatie, cele trei cabine reproduc in timp real trei climate total diferite: iarna (Alaska), vara torida (Dubai) și oraș aglomerat (Hong Kong).

Reprezentantii aeroportului au declarat ca cele trei cabine climatice vor ramâne instalate in aeroport pâna la finele lunii august, iar intrarea este gratuita pentru toti calatorii.

Foto: Arlanda Airport