Marketing Stiri

PR romanesc pe piete straine

3 mart. 2015 3 min

PR romanesc pe piete straine

Reading Time: 3 minute

Agentia de comunicare strategica si relatii publice BDR Asociaties isi extinde activitatea in Lituania si Kazahstan. Agentia a castigat licitatia internationala pentru derularea unor activitati de comunicare in Republica Moldova si Republica Kazahstan, organizata recent de catre Reteaua Eurasiatica de Reducere a Noxelor (EHRN), cu sediul central la Vilnius, in Lituania.

Foto: © Suphakit73 | Dreamstime.com

Proiectul va fi dezvoltat si implementat prin implicarea directa a BDR Associates – Strategic Communication, filiala BDR Associates din Republica Moldova.

Activitatile ce urmeaza a fi derulate de catre agentie sunt centrate pe o extinsa monitorizare de presa in tarile respective, incluzand presa scrisa, TV, radio si online si, respectiv, elaborarea zilnica a unor analize calitative si cantitative a materialelor de presa, pe teme de mare actualitate si interes pentru sanatatea populatiei: efectele virusului HIV/SIDA, ale malariei si respectiv ale tuberculozei.

Proiectul se va  derula pe o perioada de un an, incepand cu februarie  2015 si include o componenta retrospectiva pe 2014. Monitorizarile si analizele de presa se vor face in toate limbile de circulatie din Republica Moldova si Kazakhstan, respectiv romana, rusa si kazaha.

“Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa prindem aceasta oportunitate, in piete noi,  ca Lituania si Kazahstan, pe care nu ne gandisem sa le abordam prea curand. Este si  o stralucita performanta a echipei BDR de la Chisinau si constatam cu placere cum Chisinaul devine incet, dar sigur un hub pentru proiecte  de comunicare in zona tarilor CSI. Nu in ultimul rand, acest proiect surprinzator confirma internationalizarea serviciilor BDR; suntem de altfel singura agentie de comunicare strategica din Romania care si-a extins activitatea dincolo de granitele tarii, actionand an de an  in piete noi, in zone indepartate”, a spus Catalina Rousseau, Presedinte & CEO BDR Associates.

EHRN (Reteaua Eurasiatica de Reducere a Noxelor) este o retea regionala de reducere a noxelor si conexelor lor din 29 de tari din Europa Centrala si de Est si Asia Centrala care protejeaza drepturile universale de viata si sanatate a consumatorilor de droguri.

Proiectul este parte a Campaniei “Harm Reduction Works – Fund it!” (n.r. Reducerea Noxelor da Rezultate – oferiti finantare”), sustinuta de catre Fondul Global de lupta impotriva SIDA, malariei si tuberculozei.

BDR Associates opereaza de mai mult de 10 ani in Republica Moldova in domeniul comunicarii strategice si relatiilor publice. Pe langa consultanta de specialitate oferita companiilor din Republica Moldova, agentia are expertiza in conceperea si derularea campaniilor de informare, educare si comunicare ce urmaresc sa influenteze comportamente sociale si sa contribuie la progresul societatii prin promovarea reformelor sociale sau economice care au loc in primul rand la nivel local, dar si la nivel european cu impact pentru Republica Moldova.

Portofoliul agentiei include institutii internationale, agentii guvernamentale si neguvernamentale, precum Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova, Centrul de Guvernare Electronica, Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est, Millenium Challenge Corporation  – Moldova, Banca Mondiala, BERD SBS Moldova, Organizatia Mondiala a Sanatatii, AmCham Moldova, dar si companii din mediul privat. 

Fondata in 1995, BDR Associates este afiliatul exclusiv in Romania al Hill + Knowlton Strategies, parte a WPP, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de comunicare din lume.

BDR este prima agentie romaneasca de profil care si-a deschis o reprezentanta in strainatate, in Republica Moldova, in anul 2002. In 2005, BDR Associates a devenit partenerul desemnat de catre Organizatia Internationala Superbrands pentru implementarea programelor Superbrands in Romania si pentru publicarea cartilor Superbrands. De asemenea, BDR este prima agentie de PR din Romania care a castigat, in 2006, premiul de inalta reputatie Sabre for Best Practice in Central-Eastern Europe. Compania a dezvoltat proiecte de comunicare si pe alte piete, precum Georgia, Serbia, Azerbaidjan si Croatia. Din 2007, BDR Associates este partener al CEC Government Relations in dezvoltarea proiectelor de Public Affairs in Romania si in UE.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: