Companii Stiri

Pregătiri pentru viitorul superconectat

19 oct. 2016 3 min

Pregătiri pentru viitorul superconectat

Reading Time: 3 minute

După ce și-a consolidat businessul pe zona financiar, automotive și telecom, Luxoft are planuri clare de extindere în zona de energie și utilități, turism și aviație, după cum ne-a spus Bogdan Pelinescu, Managing Director al companiei.

Ce tendințe principale se manifestă în industria IT la nivel global și cum se regăsesc acestea pe piața din România?

În ultima perioadă, am observat o cerere crescută pentru funcționalități care presupun o îmbinare a tehnologiilor existente cu cele emergente din zonele IoT și Big Data. De asemenea, am identificat o nevoie tot mai mare pentru soluții de telecom performante pe fondul multiplicării echipamentelor conectate și a digitalizării continue. Big data și analytics se află, la rândul lor, pe agenda marilor jucători din industria de IT care dezvoltă sisteme informa tice de analiză tot mai complexe. Totodată, tendințele indică faptul că ne îndreptăm spre adoptarea șofatului autonom și a realității augmentate, de unde și cererea tot mai mare pentru soluții automotive inovatoare.

Ce soluții oferă Luxoft pentru a adresa aceste tendințe?

Luxoft România lucrează la crearea de soluții software cu aplicabilitate în domenii care sunt direct influențate de tendințele amintite mai sus. De exemplu, în zona de telecom, echipa noastră de ingi neri dezvoltă soluții care contribuie la redu cerea costurilor operaționale generale. SuperCloud este o astfel de platformă ce oferă funcții de virtualizare a rețelelor, dedicate atât furnizorilor de servicii telecom, cât și producătorilor de echipamente de rețea. De asemenea, lucrăm cu aplicații specific băncilor de investiții care necesită calcule extrem de laborioase. Rolul nostru este de ne asigura că rezultatele procesărilor sunt livrate utilizatorilorfinali din bancă înainte de o nouă zi de lucru. Concret, dezvoltăm software pentru analiza de risc, urmărirea și evaluarea portofoliilor de investiții pe bursă ale clienților băncilor. Echipa noastră de ingineri IT participă și la crearea de soluții pentru mașinile din viitor. În acest sens, acoperim cam tot ceea ce înseamnă servicii multimedia și telematice (conectivitate, apeluri de urgență, recunoașterea vorbirii, control la distanță sau entertainment).

Cum a evoluat oferta de servicii și soluții a Luxoft România de-a lungul timpului, având în vedere dinamica pieței?

Oferta noastră de servicii și soluții evoluează în linie cu cererile marilor companii și cu mișcările din industria IT. De-a lungul timpului, ne-am diversificat portofoliul de servicii pentru a răspunde în mod optim cerințelor tot mai diversificate. În acest moment, Luxoft România susține proiecte complexe pentru clienți globali din trei verticale: financiar, automotive și telecom. În ceea ce privește viitorul apropiat, avem planuri clare în zona de energie și utilități, turism (dezvoltare de aplicații de tip booking) și aviație.

Ce diferențiază soluțiile Luxoft de cele ale concurenței?

Soluțiile noastre se diferențiază, în primul rând, prin caracterul inovator, bazat pe expertiza în domeniu acumulată în mulți ani de dezvoltare software. Mai mult, cunoașterea unui spectru larg de tehnologii ne permite o abordare eficientă și personalizată în funcție de specificul fiecărui proiect. Pe lângă acestea, investim constant în cercetarea de soluții noi, precum Super- Cloud, și vom continua să venim cu noutăți în domenii ca Internet of Things și Big Data.

Cum a evoluat businessul Luxoft Româ nia în acest an și ce estimări aveți pentru 2017?

În prezent, ne aflăm pe un trend ascendent al afacerii care crește atât în complexitate, cât și în mărime. 2016 vine în continuarea unui an fiscal bun, în care am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 56%. De asemenea, înregistrăm o distribuție echilibrată între cele trei verticale (telecom, automotive și financiar) care evoluează pozitiv. Desigur, monitorizăm situația proiectelor în timp real, pentru a avea o imagine cât mai clară a evoluției lor. În ceea ce privește anul 2017, principalul nostru obiectiv rămâne livrarea de servicii de calitate clienților, în paralel cu diversificarea gamei de servicii.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: