CSR Stiri

Premiantii societatii civile

11 iun. 2014 3 min

Premiantii societatii civile

Reading Time: 3 minute

Marele premiu al Galei Societatii Civile de anul acesta a fost castigat de catre proiectul “Bun venit pe lume!”, al asociatiei Salvati Copiii Romania, proiect castigator si la sectiunea Sanatate, prin care s-a reusit strangerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare si echipamente performante a maternitatilor din Romania, pentru salvarea bebelusilor nascuti prematur.

Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 147 de proiecte inscrise in competitie, de catre un juriu format din specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit si din consultanti in CSR, comunicare sau corporate affairs.

Premiile I, pe sectiuni, au fost castigate dupa cum urmeaza:

Educatie, Invatamant, Cercetare: Universitati de Vara pentru Elevi – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti.

Arta si Cultura: Mandrie si Beton – Ioana Calinescu si Petrut Calinescu.

Apararea drepturilor individuale/ colective: Ziua Nationala a Adoptiei – ADOR COPIII.

Comportament civic si participare publica: Siguranta copiilor in drum spre Scoala 279 – Grupul de Initiativa Civica Callatis-Drumul Taberei.

Sanatate: Bun venit pe lume! – Salvati Copiii Romania.

Incluziune sociala: Speranta intr-o viata mai buna – Asociatia TOUCHED COLLECTION.

Servicii de asistenta sociala: Ingrijim Impreuna – HOSPICE Casa Sperantei.

Protectia mediului: O padure pentru fiecare scoala – Mihai Eminescu Trust.

Dezvoltare economica si sociala: Lumina pentru Ursici – Asociatia Free Miorita.

Proiecte si campanii de Vountariat: Locuitorii cartierului Lacul Tei lupta pentru Parcul Circului – Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei.

Proiecte pentru Tineret: The Duke of Edinburgh’s International Award Romania – The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.

La sectiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de catre proiectul “Imbunatatirea cadrului legislativ privind drepturile copilului prin modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului”, al organizatiei Salvati Copiii Romania.

Proiectul “O padure pentru fiecare scoala” a celor de la Mihai Eminescu Trust a castigat premiul pentru Impact, iar la sectiunea Durabilitate, premiul a fost acordat pentru proiectul “Sansa pentru Copil”, al Asociatiei Hraniti Copiii.

La sectiunea Originalitate, premiul a fost castigat de proiectul “Controlin”, al asociatiei REACT, iar la sectiunea Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala, premiul I a fost oferit Asociatiei OvidiuRo, pentru “10 ani, un milion de kilometri, 15 mii de copii”.

La categoria Programe a fost desemnat castigator proiectul “Cresterea Nivelului de Control al Tuberculozei in Romania, prin interventii orientate catre Grupurile Sarace si Vulnerabile”, al asociatiei Fundatia Romanian Angel Appeal.

Premiile speciale ale Fundatiei Gala Societatii Civile au fost acordate anul acesta unor oameni si institutii reprezentative pentru domeniile sanatate si educatie. Acestea au fost acordate: D-lui Dr. Catalin-Gabriel Cirstoveanu, Seful Sectiei Terapie Intensiva Neonatala la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” si Dlui. Alexandru Popa, Presedinte – Asociatia Inima Copiilor. De asemenea, au fost acordate premii: Universitatii Bucuresti, Universitatii Nationale de Muzica si Universitatii Nationale de Arte Bucuresti pentru aniversarea celor 150 de ani de existenta si activitate, dar si Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” pentru aniversarea celor 60 de ani de activitate in formula actuala.

Premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile a fost oferit pentru al patrulea an consecutiv in cadrul Galei Societatii Civile, si a revenit Fundatiei Alaturi de Voi.

Festivitatea de premiere a celei de-a XII-a editii a avut loc in data de 10 iunie, la Ateneul Roman, si s-a desfasurat sub sloganul campaniei de anul acesta: “Cei pe care poti conta, chiar daca nu vor candida. Merita sa-i cunosti!”.

Gala, la care au participat peste 700 de reprezentanti ai sectorului asociativ din Romania, reprezentanti ai sectorului privat si ai sectorului public, ai mediului academic, jurnalisti, cercetatori, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si personalitati publice, a fost prezentata de Mircea Toma si Luca Niculescu.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: