Stiri Tech

Premieră în Europa: experiențe multisenzoariale la plățile Visa, în România

26 oct. 2019 2 min

Premieră în Europa: experiențe multisenzoariale la plățile Visa, în România

Reading Time: 2 minute

Consumatorii din România sunt primii din Europa continentală care beneficiaza de tehnologia de plată multisenzorială de la Visa, prin care sunt notificați vizual, auditiv și tactil atunci când realizează o plată cu Visa. Noua tehnologie este disponibilă în prezent în aplicația Pago, prin care pot fi efectuate plăți de facturi sau alte servicii, atât pe Android, cât și pe iOS.

Tehnologia multisenzorială dezvoltată de Visa cuprinde o serie de elemente, precum sunet, animație și vibrație, adaptate pentru mediul online, dispozitive mobile (smartphone, tabletă sau ceas) și puncte de vânzare din magazinele tradiționale, care îi vor ajuta pe deținătorii de carduri Visa să recunoască mai ușor când plata este efectuată, indiferent de dispozitivul folosit. 

“Modul în care plătim se schimbă permanent, de la POS-ul din magazin unde înainte foloseam doar cardul fizic, la dispozitive electronice conectate la internet, prin care putem plăti cu cardul virtual, însa posibilitățile de plată sunt nelimitate când vorbim de Internet of Things. Am lansat această tehnologie tocmai pentru a ține pasul cu aceste schimbări. Consumatorii pot vedea, auzi și simți atunci când fac plăți digitale, având astfel siguranța că tranzacția este derulată cu aceeași rapiditate și acelasi grad de securitate cu care s-au obișnuit în cazul plăților cu cardul fizic Visa”, a declarat Cătălin Crețu, director general Visa pentru România, Croația, Malta și Slovenia.

Visa si Timesafe, compania care a dezvoltat aplicația Pago, au încheiat un parteneriat strategic pe trei ani cu scopul dezvoltării funcționalităților existente și lansării unor funcționalități noi, precum plata taxelor și a impozitelor și transferul de bani de pe orice card pe orice card. Clienții Pago își pot înrola cardurile Visa în aplicație și pot plăti facturi sau alte tipuri de servicii la peste 240 de furnizori cu o atingere a ecranului sau, în mod automat, prin setarea de plăți recurente.

Utilizatorii Pago sunt răsplătiți cu puncte convertibile în lei când își folosesc cardul Visa în aplicație. Punctele Pago pot fi folosite de către utilizatori pentru a achita, parțial sau total, valoarea serviciilor disponibile în aplicație.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: