Companii Stiri

Premiera in serviciile medicale private din Romania

30 iun. 2016 2 min

Premiera in serviciile medicale private din Romania

Reading Time: 2 minute

Sanador lanseaza Departamentul de Traumatologie Sportiva, devenind astfel singurul furnizor de servicii medicale private din Romania care ofera tratament personalizat si integrat pentru sportivii de performanta, sportivii amatori sau persoanele active.

Departamentul reuneste cinci sectii: imagistica, bloc operator (ortopedie) si ATI, recuperare, psihologie, boli de nutritie si metabolism. Prin structura sa, acest departament le permite medicilor sa comunice si sa urmareasca, mult mai in detaliu, evolutia unui pacient, din momentul in care acesta este evaluat clinic si paraclinic, diagnosticat, operat (acolo unde este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic si nutritional, pana la integrarea familiala si profesionala.

In cadrul Departamentului de Traumatologie Sportiva sunt tratate afectiuni ale membrului superior, ale membrului inferior, rupturi musculare, rupturi totale si partiale ale tendoanelor. Afectiunile cu un grad crescut de risc sunt tratate prin tehnici inovatoare de chirurgie.

Un tratament practicat doar in cadrul Sanador este terapia cu celule stem, care reprezinta cel mai performant tratament existent la ora actuala in ortopedie si in trauma sportiva. In linii generale, se bazeaza pe recoltarea de maduva osoasa (minim invaziv) din tibie sau din creasta iliaca, care, apoi, se centrifugheaza si se obtin celulele stem, care sunt folosite pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Echipa operatorie a Departamentului de Traumatologie Sportiva este formata din medici specializati in ortopedie traumatologie: Dr. Bogdan Ioan Andrei, Dr. Mihai Gavrila, Dr. Alexandru Cristian Crintea, Dr. Vlad Catalin Gican, Dr. Liviu Ojoga, Dr. Codrin Huszar, Dr. Adrian Dima, Dr. Razvan Ionut Dragomir, Dr. Vladimir Puscasu si Dr. Ciprian Costel Pascu, care vor avea la dispozitie doua sali de operatie dedicate ortopediei si traumatologiei.

Echipa de recuperare este formata din Dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare, medicina fizica si balneologie si fizio-terapeuti. Spitalul Sanador dispune de unul dintre cele mai moderne centre de recuperare.

Tot din aceasta echipa multidisciplinara fac parte si un medic nutritionist, un psiholog si un medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva – Dr. Bogdan Maciuceanu.

Infiintat in anul 2001, spitalul Sanador are in prezent o capacitate de  402 de paturi si trateaza o gama complexa de specialitati medicale si chirurgicale.

In Spitalul Sanador sunt disponibile atat specialitati chirurgicale (inclusiv pediatrice), cat si specialitati medicale, Cardiologie Interventionala, Radiologie Interventionala, Endoscopie Interventionala.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: