Companii Marketing

Premiera internationala pentru designul romanesc

19 aug. 2015 2 min

Premiera internationala pentru designul romanesc

Reading Time: 2 minute

Prin Brandient, Romania castiga pentru prima oara in istorie un prestigios premiu Red Dot in Communication Design. Premiul a fost acordat pentru designul original de litera (typography), aparut pe coperta revistei BIZ dedicata mediului de afaceri din Singapore.

Brandient a conceput o serie de litere-simbol inspirate din monumentele arhitecturale unice din Singapore, reusind intr-o abordare esentializata si printr-un stil grafic de sorginte asiatica sa redea pulsul magic al efervescentului oras-stat. Astfel, fiecare litera din SINGAPORE este de fapt o glifa inspirata de un monument real. “S” sugereaza forma celebrului Merlion, simbolul national, pe cand “E” ia forma modernului Marina Bay Sands Hotel, si asa mai departe. Cei familiari cu peisajul singaporean vor recunoaste usor simbolistica fonturilor insolite, in timp ce cititorii neavizati sunt intrigati imediat de spiritul asiatic al fiecarei litere.

“Evaluam permanent calitatea creatiilor noastre prin referinta la cele mai bune realizari ale industriei la nivel international si suntem bucurosi sa fim recunoscuti prin acest Red Dot Award, care este un sigiliu global al calitatii supreme in design”, Aneta Bogdan, Managing Partner Brandient.biz-singapore-typography

Castigatorii acesti editii a Red Dot Awards vor fi celebrati printr-o ceremonie oficiala, gazduita de legendara Konzerthaus in Berlin, pe 6 noiembrie 2015.

Red Dot Design Award este una dintre cele mai mari si mai prestigioase competitii internationale de design.

De peste 60 de ani, Design Zentrum Nordrhein Westfalen una din cele mai venerabile si active institutii de design din Europa, care gazduieste si Red Dot Design Museum onoreaza excelenta in design. Mult ravnitul premiu Red Dot si-a castigat un renume global ca un sigiliu de calitate si reputatie in design, si se acorda anual unor lucrari exceptionale in disciplinele Product Design, Design Concept si Communication Design.

In acest an, un juriu international format din specialisti in design din 13 tari – practicieni de frunte, profesori, jurnalisti si critici – au selectat cele mai bune lucrari dintre cele 7.451 de cazuri inscrise din 53 de tari.

Brandient este compania de strategie de brand si design, multi-premiata international, cu birouri in Bucuresti si Singapore. Cu o experienta dovedita in proiecte de anvergura in piete emergente, Brandient livreaza solutii inovatoare de branding, in special antreprenorilor si companiilor din domeniul tehnologiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: