Companii Stiri

Ingka Group achiziționează o participație de 80% în șapte parcuri eoliene din România

13 sept. 2019 2 min

Ingka Group achiziționează o participație de 80% în șapte parcuri eoliene din România

Reading Time: 2 minute

Ingka Holding și entitățile controlate, partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a încheiat un acord cu Vestas Wind Systems  în vederea achiziționării unei participații de 80% în șapte entități eoliene din sud estul țării. Tranzacția a fost semnată dar urmează a fi finalizată în urma aprobărilor legale estimate la finalul lunii octombrie.

“Această tranzacție face parte din strategia Vestas de a crea parteneriate cu clienții pentru dezvoltarea de proiecte și managementul activelor. Acest pas consolidează parteneriatul nostru cu IKEA pentru operațiuni mai durabile. În fiecare zi, Vestas lucrează cu mândrie pentru a ajuta la crearea unei lumi alimentate de energii regenerabile,” a declarat Morten Dyrholm, Group Senior Vice President for Marketing, Communications and Public Affairs, Vestas Wind Systems.

Ramura investițională a Ingka Group, Ingka Investments dispune de 64 de turbine cu o capacitate totală 171 Megawați.

Performanța combinată a parcurilor eoliene echivalează cu un consum cumulat a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din România și depășește consumul din lanțul de aprovizionare IKEA din România.

“Pachetul de 80% susține ținta noastră de a genera la fel de multă energie regenerabilă pe cât consumăm, iar investiția ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului pentru anul 2020.

Investiția în energie regenerabilă face parte din managementul activelor financiare și susține obiectivele de sustenabilitate, făcând parte din activitățile prin care contribuim la obiectivul nostru de a avea un impact pozitiv asupra planetei. Rămânem dedicați obiectivului de generare de energie regenerabilă, unde ne propunem să producem mai multă energie regenerabilă decât consumăm, astfel încât vom continua să investim în energie regenerabilă în cadrul operațiunilor noastre”, a declarat Krister Mattsson, Managing Director, Ingka Investments, Ingka Group.

Grupul Ingka are în portofoliul său 900.000 de panouri solare și 534 de turbine eoliene pe care le operează în 14 țări.

România este a 14-a țară în care Grupul Ingka investește în energia eoliană, cea mai recentă achiziție a grupului fiind a unui parc eolian din Germania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: