Antreprenori by eMAG Stiri

Premieră pe piața medicală locală

6 oct. 2017 2 min

Premieră pe piața medicală locală

Reading Time: 2 minute

Cu o investiție de 250.000 de euro, patru antreprenori au pus bazele Neuroaxis, prima clinică integrată de neurologie din București.

Neuroaxis, singura clinică de neurologie din București și-a deschis porțile la începutul lunii octombrie, după o investiție de 250.000 de euro, susținută în principal de familia Cristina și Felix Pătrășcanu, unul dintre fondatorii FAN Courier. Din acționariatul companiei mai face parte și Dan Mitrea, unul dintre fondatorii Intermedicas. Neuroaxis a luat naștere din dorina de a avea un centru performant de neurologie, care să acopere, prin specialiști și echipamente, toate nevoile pacienților care suferă de astfel de afecțiuni.

Din investiția totală, o sumă de 160.000 de euro a fost folosită pentru achiziționarea aparaturii, cea mai performantă de pe piață. Reprezentanții clinicii estimează venituri de 200.000 de euro în primul an de funcționare și recuperarea investiției în următorii trei ani.

„Se spune că e recomandat să investești în afaceri din domenii pe care le stăpânești sau le cunoști cât de cât. Am trecut peste acest îndemn și m-am alăturat proiectului Neuroaxis pentru că am fost convins de atitudinea, faptele și planurile de viitor ale echipei de managemet condusă de Dr. Dan Mitrea. M-a atras totodată experiența și profesionalismul echipei medicale. De fapt este o investiție în concepte de management medical inovatoare și pline de oportunități, oportunități ce vin tocmai din setea de nou a acestor tineri”, spune Felix Pătrășcanu.

Prima clinică integrată de neurologie din București oferă acces la specialități medicale din toate ramurile neurologiei și neurochirurgiei: neurologie (neurovascular, neuroimunologie, tulburări de mișcare, epileptologie, neuro-oncologie, neurodegenerative, algii craniofaciale, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, neuroinfecții, boli ereditare și dobândite de metabolism cu afectare neurologică), neurochirurgie, psihiatrie, cardiologie, chirurgie spinală; precum și investigații: electromiografie, electroencefalografie, ecografie Doppler, EKG.

De asemenea, prin colaborarea cu maestrul yoghin Avisek Majumdar, Neuroaxis își propune să aibă o abordare holistică a afecțiunilor neurologice. Acesta va folosi terapiile yoga pentru ameliorarea afecțiunilor neurologice, în functie de stadiul și severitatea acestora.

Incidența bolilor neurologice la nivel național este de peste 10% din populația țării, iar procentul de afecțiuni neuropsihice este de peste 30 de procente. Dintre aceștia, cele mai frecvente sunt bolile vasculare cerebrale, neuropatiile și cefaleea. Procentul de pacienți diagnosticați este variabil și în funcție de patologie, dar datele statistice relevă o creștere a numărului de afecțiuni neurologice și, mai important, scăderea pragului de vârstă în anumite afecțiuni.

„Acest concept de centru integrat de neurologie completează și setează un nou standard de calitate specific clinicilor supra-specializate din România, asemănător celor din vestul Europei. Nevoia de centre ultra-specializate în neurologie este o necesitate pentru fiecare societate, dat fiind caracterul complex și implicațiile majore pe care le au afecțiunile neurologice în viața pacienților și a familiilor acestora”, spune Dan Mitrea, unul dintre acționari și directorul medical al clinicii.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: