Stiri

Premierul Boris Johnson deplânge decesul prințului Philip al Marii Britanii

09/04/2021 2 min read

Premierul Boris Johnson deplânge decesul prințului Philip al Marii Britanii

Reading Time: 2 minute

Premierul Marii Britanii Boris Johnson a deplâns moartea prințului Philip, în fața sediului său din Londra.

Boris Johnson a apreciat și admirat felul în care prințul Philip a ajutat la bunăstarea Regatului Unit în mai mult de 70 de ani.

Declarația lui Boris Johnson în întregime:

Cu o mare tristețe am primit, în urmă cu puțin timp, de la Palatul Buckingham că Alteța Sa Regală, Ducele de Edinburgh, a murit la vârsta de 99 de ani.

Prințul Philip și-a câștigat afecțiunea de generații aici, în Regatul Unit, în întreaga Commonwealth și în întreaga lume.

El a fost cel mai longeviv consort din istorie, unul dintre ultimii oameni care au supraviețuit în această țară care a slujit în cel de-al doilea război mondial de la Capul Matapan, unde a fost menționat în expediții pentru vitejie și în invazia Siciliei, unde și-a salvat nava prin gândirea sa rapidă și din acel conflict de unde a primit o lecție a serviciului pe care a aplicat-o de-a lungul schimbărilor fără precedent din perioada postbelică.

La fel ca șoferul de trăsură experimentat, el a ajutat la conducerea familiei regale și a monarhiei, astfel încât aceasta să rămână o instituție vitală incontestabilă pentru echilibrul și fericirea vieții noastre.

A fost un ecologist și un campion al lumii naturale cu mult înainte ca aceasta să fie la modă.

Prim premiile Ducelui de Edinburgh a modelat și inspirat viețile a nenumărați tineri și la zeci de mii de evenimente le-a susținut speranțele și le-a încurajat ambițiile.

Ne amintim de Duce pentru toate acestea și, mai presus de toate, pentru sprijinul său ferm pentru Majestatea Sa Regina.

Nu doar ca consoarta ei, alături de ea în fiecare zi a domniei sale, ci ca soț, acela care a fost „puterea și stâlpul” ei, de peste 70 de ani.

Gândurile națiunii noastre trebuie să se îndrepte astăzi și către Majestatea Sa și familia ei. Pentru că au pierdut nu doar o persoană publică foarte iubită și foarte respectată, ci un soț devotat și un tată mândru și iubitor, bunic și, în ultimii ani, străbunic.

Vorbind la aniversarea nunții lor de aur, Majestatea Sa a spus că țara noastră îi datorează soțului ei „o datorie mai mare decât ar pretinde vreodată sau vom ști vreodată” și sunt sigur că estimarea este corectă.

Așadar, jelim astăzi cu Majestatea Sa Regina, îi oferim condoleanțe ei și întregii familii și mulțumim, ca națiune și Regat, pentru viața și lucrarea extraordinară a prințului Filip, ducele de Edinburgh.

Doliu național în Marea Britanie

Începând de astăzi, Regatul Britanic intră într-o perioadă de doliu naţional, iar steagurile vor fi coborâte în bernă.

Prinţul Philip, Duce de Edinburgh şi soţ al Reginei Elisabeta a Marii Britanii, a avut indicaţii clare şi chiar a participat la repetiţii ale propriei înmormântări.

Soţul reginei a specificat că nu îşi doreşte funeralii de stat şi că preferă o ceremonie discretă la Capela St. George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea de la Grădinile Frogmore din apropierea Castelului Windsor.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă