Lifestyle Stiri

Aslan Karatsev, rusul care face istorie la Australian Open: a câștigat la acest turneu cât în toată cariera

16 feb. 2021 < 1 min

Aslan Karatsev, rusul care face istorie la Australian Open: a câștigat la acest turneu cât în toată cariera

Reading Time: < 1 minut

După un meci de două ore și 32 de minute, Aslan Karatsev a devenit primul tenisman din istoria erei open care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam la debut.

Și mai interesant este că, prin victoria de marți în patru seturi contra bulgarului Grigor Dimitrov în sferturile openului australian, Aslan Karatsev are garantat un câștig de minim 662.000 de dolari, adică mai mult decât cei 618.000 de dolari adunați până acum în cariera sa de profesionist.

În semifinalele Australian Open, îl așteaptă Novak Djokvic, cap de serie nr. 1 al turneului, care a trecut în sferturi de rusul Alexander Zverev.

Până anul acesta, lumea nici nu auzise de Karatsev, care are 27 de ani și este numărul 144 în clasamentul ATP.

Dar încă de la sosirea în Australia acesta a fost foarte încrezător în șansele sale, vorbind des în conferințele de presă că va face istorie la Melbourne. Deja a făcut.

Pentru ediția din acest an, organizatorii au anunțat că, deși mențin valoarea totală a premiilor la 71 de milioane de dolari, premiile în bani pentru campionii la masculin și feminin (la simplu) vor fi cu 33% sub cele de anul trecut.

Astfel, învingătorul și învingătoarea din probele de simplu vor primi fiecare câte 2,75 milioane de dolari australieni (aproximativ 2,1 mil. $), față de față de 4,12 milioane de dolari australieni la ediția trecută.

Din păcate, Simona Halep a ratat șansa de a ajunge în semifinalele Australian Open, fiind învinsă, tot marți, de Serena Williams în două seturi (6-3 6-3).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: