BizRemote by certSIGN Stiri

Premierul Irlandei revine la practica medicală

6 apr. 2020 < 1 min

Premierul Irlandei revine la practica medicală

Reading Time: < 1 minut

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, s-a înregistrat din nou ca practician medical şi va lucra o tură pe săptămână în contextul crizei COVID-19. Varadkar a lucrat ca medic timp de şapte ani înainte de a renunţa la profesie şi de a deveni politician şi a fost scos din registrul medical în 2013.

În martie, ministrul Sănătăţii, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de specialişti pentru ca serviciul de sănătate să poată face faţă pandemiei de coronavirus, folosind mesajul: “Ţara are nevoie de voi”. În mai puțin de trei zile, peste 50.000 de oameni au aplicat după apelul făcut de ministrul.

Leo Varadkar s-a înregistrat din nou în martie în contextul în care criza lua amploare şi intenţionează să lucreze pentru serviciul de sănătate -Health Service Executive (HSE) cu o tură pe săptămână într-o zonă potrivită calificărilor sale, potrivit unui articol Irish Times, citat de Agerpres.

Leo Varadkar este cel mai tânăr premier pe care l-a avut Irlanda, fiul unui imigrant indian şi al unei irlandeze, a fost și primul membru al unui Guvern irlandez în funcţie care-şi declara homosexualitatea, într-un interviu la radio.

Varadkar vine dintr-o familie de medici. El este fiul unui doctor şi al unei asistente, iar partenerul său de viaţă, două surori şi soţii acestora lucrează cu toţii în sistemul de sănătate.

Reprezentanții Health Service Executive au antnțat că mii de specialişti în îngrijiri de sănătate ar putea fi eligibili să revină în câmpul muncii, după iniţiativa HSE, intitulată: “La dispoziţie pentru Irlanda”.

Varadkar ajută la evaluările medicale prin telefon, potrivit Irish Times. Orice persoană care e posibil să fi fost expusă la coronavirus este iniţial evaluată prin telefon.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: