Management Stiri

Premii pentru olimpicii romani

5 aug. 2015 2 min

Premii pentru olimpicii romani

Reading Time: 2 minute

Fundatia eMAG si BCR au premiat olimpicii romani la matematica, informatica si fizica, precum si profesorii celor trei loturi nationale.  

In acest an, cei 15 olimpici ai loturilor internationale au castigat in total 15 medalii si au reusit astfel sa obtina unul dintre cele mai bune rezultate din istoria participarii Romaniei la cele trei olimpiade internationale. Elevii celor trei loturi au obtinut in total 4 medalii de aur, 8 medalii de argint si 3 medalii de bronz.

Pentru performanta de anul acesta, cei 15 olimpici au primit, in cadrul proiectului Hai la Olimpiada!, premii in bani, in valoare totala de 122.000 lei. Fiecare medaliat cu aur a primit un premiu in valoare de 10.000 lei. Medaliatii cu argint au primit premii in valoare de cate 8.000 lei, iar medaliatii cu bronz cate 6.000 lei.  Profesorii care au pregatit cele trei loturi au primit premii in valoare totala de 42.300 lei.

La cea de-a patra editie a Intalnirii cu Olimpicii au participat Tudor Vlad (presedintele Fundatiei eMAG), Dana Demetrian (Vicepresedinte Retail&Private Banking BCR), IuIian Stanciu (CEO eMAG) si Razvan Ziemba (CEO NOD), precum si alti parteneri ai proiectului Hai la Olimpiada. 

La Olimpiada Internationala de informatica din Kazahstan, lotul national de informatica  si-a adjudecat patru medalii, una de aur, doua de argint si una de bronz.

Rares Darius Buhai, (clasa a XII-a) a castigat a patra medalie de aur consecutiva la aceasta competitie. Medalii de argint au fost obtinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a) si de Marius Valentin Harsan (clasa a XII-a). Andrei Popa (clasa a X-a) a castigat medalia de bronz. Profesorii care au pregatit lotul national de informatica sunt Adrian Panaete si Marius Nicoli.

Lotul national de matematica si-a adjudecat in total sase medalii la a 56-a editie a Olimpiadei Internationale, care a avut loc la Chiang Mai, Thailanda: o medalie de aur, patru de argint si una de bronz. In competitia de anul acesta au participat 577 de olimpici din 104 de tari.

Simona Diaconu (clasa a XII-a) a obtinut medalia de aur, Marius Bocanu (clasa a XII-a), Ciprian Bonciocat (clasa a X-a), Andrei Andronache (clasa a XI-a) si Stefan Spataru (clasa a XII-a)  au castigat medalii de argint, iar Andrei Puiu (clasa a XII-a), bronz. Echipa de profesori care a insotit lotul national de matematica a fost alcatuita din Radu Gologan, Mihai Baluna si Catalin Gherghe.

Olimpicii lotului national de fizica au castigat la Olimpiada Internationala din Mumbay, India, doua medalii de aur, doua medalii de argint si una de bronz.

Stefan Eniceicu (clasa a XI-a) si Tudor Cretu (clasa a XII-a) au castigat medalii de aur, Cristian Frunza (clasa a XII-a) sa Razvan Radu (clasa a X-a) au obtinut medalii de argint, iar Ileana Rugina (clasa a XII-a), bronz. Cei cinci olimpici sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Echipa de profesori care a insotit lotul national de fizica a fost alcatuita din Adrian Dafinei si Delia Davidescu, ambii titulari la Liceul International de Informatica, si Sebastian Popescu, conferentiar doctor in cadrul Facultatii de Fizica „Vasile Alecsandri” din Iasi.

Hai la Olimpiada! este un program initiat de Fundatia eMAG in 2012 in cadrul caruia sunt sustinuti elevii si profesorii care doresc sa se pregateasca si sa faca performanta la matematica, informatica si fizica. BCR este partener al programului din 2014.

Cea de-a patra editie a Intalnirii cu Olimpicii a fost gazduita de ARCuB.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: