Stiri Tech

Tranzactie de 1,05 miliarde de dolari

22 dec. 2014 < 1 min

Tranzactie de 1,05 miliarde de dolari

Reading Time: < 1 minut

Atos, unul dintre principalii furnizori internationali de servicii IT, achizitioneaza compania Xerox IT Outsourcing , consolidandu-si astfel pozitia de lider global in domeniul serviciilor digitale.

Foto: Dreamstime

Achizitia urmeaza sa fie finalizata la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2015, iar suma tranzactiei va ajunge la 1,05 miliarde de dolari.

In urma achizitiei companiei Xerox IT Outcourcing (ITO), Atos isi va tripla volumul operatiunilor pe piata din SUA, aceasta urmand sa devina regiunea geografica in care compania desfasoara cele mai multe operatiuni.

De asemenea, Atos va deveni unul dintre principalii furnizori de servicii IT ai Xerox, iar clientii diviziilor Business Process Outsourcing (BPO) si Document Outsourcing din cadrul Xerox vor avea acces la capacitatile IT ale Atos la nivel global.

Atos si Xerox vor avea o colaborare strategica la nivel mondial, in cadrul careia vor crea impreuna proiecte inovatoare si se vor prezenta impreuna pe piata, cu scopul de a maximiza oportunitatile in ceea ce priveste furnizarea de servicii IT pentru Atos, respectiv servicii BTO pentru Xerox, atat in Europa cat si in America de Nord.

Atos SE (Societate Europeana) este o companie de servicii in tehnologia informatiei cu venitul anual in 2013 de 8,6 miliarde euro si 76.300 angajati in 52 de tari. Compania ofera servicii de consultanta in tehnologie, integrare sisteme si gestionare infrastructura informatica.

Atos este Partener Global de Tehnologia Informatiei pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice si este cotata la Bursa Eurolist Paris. Compania opereaza sub numele Atos, Atos Consulting & Technology Services, Worldline si Atos Worldgrid.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: