Finanțe Stiri

Prima femeie care conduce o bancă importantă din SUA: Jane Fraser va deveni CEO al Citigroup în 2021

11 sept. 2020 2 min

Prima femeie care conduce o bancă importantă din SUA: Jane Fraser va deveni CEO al Citigroup în 2021

Reading Time: 2 minute

Citigroup a anunțat retragerea lui Michael Corbat din funcția de CEO începând cu luna februarie a anului viitor, locul său urmând să fie luat de Jane Fraser, care devine astfel prima femeie care conduce una dintre marile bănci americane.

Jane Fraser este din 2019 președintă și CEO a diviziei de Global Consumer Banking, coordonând operațiunile Citi pe zona de consumer din 19 țări și lucrează în cadrul Citi de 16 ani.

„Sunt onorată de decizia board-ului și îi sunt recunoscătoare lui Mike pentru leadership și pentru sprijinul acordat. Felul în care echipa noastră s-a coagulat în timpul acestei pandemii arată ce înseamnă azi Citi. Avem rezultate solide și angajamentul nostru a ne deservi clienții și comunitățile unde activăm este și mai puternic”, a declarat Jane Fraser după anunțul oficial.

Aceasta a adăugat că, în perioada următoare, Citi va investi în zona de infrastructură, risk management și control al operațiunilor, pentru siguranța clienților.

Fraser va fi prima femeie la conducerea unei bănci mari din SUA, dar înaintea sa Sallie Krawcheck a fost în conducerea Citi și Bank of America chiar în timpul crizei financiare din 2008. În 2012, Marianne Lake a devenit Chief Financial Officer al JPMorgan Chase, iar în 2011 Beth Mooney a preluat conducerea KeyCorp, devenit prima femeie CEO a unei bănci american din Top 20.

Sectorul public s-a mișcat mai repede, Janet Yellen conducând între 2014 și 2018 Rezerva Federală, cea mai puternică bancă centrală din lume. La nivel internațional, Christine Lagarde este chiar acum la conducerea Băncii Centrale Europene.

„Sunt foarte mândru de ce am realizat în ultimii opt ani. Ne-am transformat complet după criza financiară și am devenit o instituție mai simplă, mai sigură și mai puternică”, a spus Michael Corbat.

Între 2012 și 2019, profitul net al Citi a crescut de la 7 la 20 de miliarde de dolari și rata profitabilității acțiunilor grupului a crescut de la 5% la 12%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: