Companii Stiri

Lokko pune punctul pe Inovatie

17 nov. 2014 2 min

Lokko pune punctul pe Inovatie

Reading Time: 2 minute

La numai sase luni de la lansare, Lokko, prima aplicatie mobila de curierat din sud-estul Europei, bazata pe crowdsourcing, a fost distinsa cu marele premiu la categoria „Proiecte remarcabile si inovatie in serviciile de curierat”, decernat in cadrul Galei „Romanian Courier Business Awards 2014”. Pentru premiul acordat in aceasta categorie a Galei – organizata de catre Govnet – au mai fost nominalizate proiectele „DPD Predict” si „Plata cu cardul la livrare Cargus – Mastercard”.

Proiectul Lokko a fost dezvoltat in urma analizarii unor tendinte observate de-a lungul celor 15 ani de experienta ai antreprenorului Octavian Badescu, in industria curieratului. „Este vorba despre tendinte precum reducerea corespondentei, cresterea comertului online, cresterea necesitatii de a se livra imediat sau customizat, presiunea pe reducerea preturilor, cresterea segmentului de livrari B2C, cu precadere pe zona de food delivery”, spune Octavian Badescu, fondator al Lokko. „Din perspectiva nevoilor de curierat local, se observa deja o trecere de la livrari „same day” la livrari „same hour” si „instant”, iar tehnologia favorizeaza o adresare in consecinta”, adauga antreprenorul.

Lokko raspunde acestor tendinte, asigurand gradul de flexibilitate impus de piata. Astfel, aplicatia si sistemul aferent de management al comenzilor dispune de o serie de optiuni complexe, multe dintre ele unice in lume: posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare si livrare a coletului – dintr-o plaja de timp de 365 de zile pe an, sapte zile din sapte, 24 de ore din 24, optiuni multiple de plata –SMS, card, bitcoin sau cash -, monitorizarea in timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrarii, contactarea directa a acestuia de catre expeditor, cat si de catre destinatar, confirmarea de primire in timp real. De asemenea, fiecare utilizator poate acorda un rating individual pentru curierul selectat.   

Investitia in dezvoltarea aplicatiei premiate se ridica la zeci de mii de euro, potrivit lui Octavian Badescu. „In urmatoarea perioada, Lokko va fi lansat si pe pietele externe”, spune Badescu, fondatorul Lokko si al Sameday Courier. „Proiectul este deschis pentru toate firmele de curierat rapid si nu numai cu capacitati de livrare in aceeasi zi, care vor sa isi maximizeze gradul de utilizare a capacitatii operationale”, continua Octavian Badescu.

Celalalt business din domeniul curieratului in care este implicat Octavian Badescu, Sameday Courier – prima companie din tara specializata in livrarile in aceeasi zi – a fost, de asemenea, in competitie pentru unul dintre premiile Galei. Astfel, site-ul Sameday Courier a fost nominalizat, alaturi de cele operatre de Cargus, Fan Courier si PrioriPost la categoria „cel mai bun website al unei companii de curierat”.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: