Stiri Tech

Primul Pre-Accelerator de Inteligență Artificială din România caută startup-uri

2 sept. 2020 2 min

Primul Pre-Accelerator de Inteligență Artificială din România caută startup-uri

Reading Time: 2 minute

Bucharest.AI, prima comunitate de inteligență artificială din România, aduce primul Pre-Accelerator din țară, #BeAI, dedicat în totalitate inteligenței artificiale.

Până pe 30 septembrie, startup-urile și echipele IA în fază timpurie sunt invitate să aplice în cadrul apelului pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est (CEE). Vor fi luate în considerare și aplicații foarte bune din alte state Membre ale Uniunii Europene.

Îi invităm să aplice la pre-accelerator pe toți cei care sunt antreprenori și au un startup ce utilizează IA, precum și pe cei care care nu au pornit încă un startup în domeniu, dar au o idee pe care doresc să o dezvolte sau un produs inovator în curs de realizare sau finalizat și în care doresc să încorporeze IA„, menționează Virgil Ilian, managerul de program al Pre-Acceleratorului #BeAI.

Pre-acceleratorul #BeAI va fi derulat în întregime online, în perioada 1 octombrie – 8 decembrie. Până la 8 startup-uri cu experiență în IA vor fi selectate să facă parte din acest program complex de 8 săptămâni, ce va fi facilitat de peste 30 de experți multi-disciplinari de top din lume.

Programul oferă posibilitatea accesării unei finanțări pre-seed de până la 50.000 de euro de la GapMinder sub formă de notă convertibilă, 3 locuri în programul de accelerare Techcelerator, în seria programată pentru primăvara anului 2021, dar și alte beneficii, cum ar fi acces la API-uri și aplicații de test puse la dispoziție de partenerul Orange România.

În prezent, vedem cum tehnologiile IA progresează de la stadiul de tehnologii de laborator la unele cu scop general. Astfel, considerăm că este momentul ideal pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale concomitent cu valorificarea potențialului ridicat al Europei Centrale și de Est pentru a deveni un jucător-cheie în industriile bazate pe IA” spune Alexandra Petrus, cofondatoare Bucharest.AI.

Aceasta adaugă că dorește ca acest program pilot să devină o poveste de succes a comunității de IA din CEE, ajutând startup-urile deep tech nu numai în a înțelege cum își pot dezvolta ideile, ci și cum să se conformeze principiilor de etică din IA.

Printre mentorii IA cu experiență tehnică în domeniu se numără experți dezvoltatori Google pentru machine learning, profesori IA cu expertiză pe diferite nișe de tehnologii IA, fondatori de startup-uri, cercetători, experți în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală și avocați, precum și manageri de inovație de la institute de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experți MarCom și consultanți pentru fonduri IA.

Partenerii Bucharest.AI în acest program sunt Orange România, GapMinder, Techcelerator, Școala Informală de IT și Smart Everything Everywhere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: