Stiri Lifestyle

Primul restaurant WokFull din România se deschide la Suceava. Urmează alte șase orașe până la finalul anului

9 mai 2025 2 min

Primul restaurant WokFull din România se deschide la Suceava. Urmează alte șase orașe până la finalul anului

Reading Time: 2 minute

Cu o investiție de aproape 180.000 de euro, se deschide, La Suceava, primul restaurant WokFull din România, un concept inovator de mâncare asiatică gătită integral la wok

Franciza, care este o marcă Strong MND Corporation, se va extinde anul acesta în șapte alte orașe din țară.

„WokFull este un adevărat show culinar live ținut în fața clientului. Flăcări, sunete, arome, toate fac parte din experiența autentică pe care o aduce acest nou concept de mâncare asiatică gătită la wok. Este un mod sănătos de a prepara și servi preparate fast food, dar cu mai puține grăsimi și cât mai multe proteine, creat și promovat de chef Anca Socoliuc, care a reprezentat România în semifinala Young Chef și a devenit prima concurentă din Europa de Est ajunsă în această fază a competiției”

Gabriel Melniciuc, directorul general al Strong MND Corporation.

Primul local WokFull se va deschide, în urma unei investiții de 178.000 de euro, în incinta Iulius Mall (Food Court), din Suceava, luni 12 mai. Franciza este o marcă Strong MND Corporation, companie ce operează în România francize QSR (Quick Service Restaurant) încă din 2012 și deține până în prezent 67 de restaurante sub brandurile Hercule și Spartan. La rândul său, WokFull urmează să se extindă anul acesta în alte șapte orașe din România, respectiv în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Galați și Târgu Mureș.

Noul concept este special gândit pentru a oferi românilor experiența autentică a mâncării asiatice, printr-o abordare modernă și un spectacol culinar unic. Meniul WokFull, care este gătit live, în fața clientului, este complet personalizabil și oferă preparate sănătoase și echilibrate, adaptabile și pentru vegetarieni sau vegani. Sub atenta supraveghere a chef-ului Anca Socoliuc, totul este gata în doar patru minute.

Anca Socoliuc

„WokFull a apărut din pasiunea mea pentru mâncarea asiatică, preparată rapid, sănătoasă și savuroasă. Este un concept în care wok-ul este scena, iar ingredientele din Japonia, China, Vietnam, Thailanda și Coreea, legumele proaspete de proveniență locală și sosurile special create pentru a oferi o alternativă mai sănătoasă în zona de food court mall, cu mai puțin zahăr și e-uri aproape inexistente, sunt protagoniștii. După 12 ani de experiențe culinare, m-am întors pe meleagurile autohtone pentru a aduce gustul vibrant al străzilor Asiei, dar cu suflet românesc, tehnică impecabilă și un branding urban și cool, adresat mai ales tinerilor”

chef Anca Socoliuc.

Șeful bucătar a participat la MasterChef România, iar după doar trei ani de carieră a reprezentat România în semifinala Young Chef. Încă de la primul ei meniu ca chef, Anca Socoliuc s-a remarcat printr-o abordare originală prin care a ridicat bucătăria tradițională la un nivel modern și fresh. Unul dintre preparatele unice create – prin care dintr-o banală mămăligă a preparat cipsuri de mălai cu caș afumat – i-a adus în 2018 un prestigios premiu, iar restaurantul în care era servit a intrat direct în top 5 locații din România. Chef-ul a deschis de-a lungul carierei sale numeroase restaurante pe litoral, iar luni va inaugura în Suceava, alături de o echipă de opt persoane, primul restaurant WokFull din România.

Articole pe aceeași temă: