Finanțe Stiri

ProCredit Bank suplimenteaza fondurile JEREMIE pentru IMM-uri

08/12/2015 < 1 min read

ProCredit Bank suplimenteaza fondurile JEREMIE pentru IMM-uri

Reading Time: < 1 minut

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de peste 30 milioane de euro in baza acordurilor incheiate cu Fondul European de Investitii, atat in moneda europeana, cat si in moneda nationala, incepand cu decembrie 2013 si pana in prezent, anunta institutia financiara, intr-un comunicat de presa. Destinatia alocarilor a vizat sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii in efortul de a se dezvolta si a deveni mai competitive intr-o piata dinamica.

Prin extinderea in noiembrie 2015 a acordului dintre ProCredit Bank și Fondul European de Investitii, Banca poate continua alocarea de fonduri in cadrul initiativei JEREMIE in Romania, prin acordarea de noi credite solicitantilor eligibili, in valoare totala de 15 milioane de euro.

„Prin suplimentarea fondurilor alocate ProCredit Bank in cadrul programului JEREMIE, venim in intampinarea IMM-urilor, oferind in continuare solutii financiare dedicate sustinerii cerintelor pe care acestia le au pentru implementarea proiectelor de investitii, precum si pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, in conditii de cost reduse si garantii flexibile, sustinand si facilitand in egala masura accesul solicitantilor la instrumentele financiare puse la dispozitie de Uniunea Europeana” a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct in cadrul ProCredit Bank.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. În mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Creșterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Beneficiind de experienta acumulata in cei 13 ani de activitate in mediul de afaceri din Romania, precum si de sprijinul si increderea oferite de Fondul European de Investitii prin acordurile incheiate in ultimii ani, ProCredit Bank ofera in permanenta solutii financiare sustinute de instrumente europene pentru antreprenorii romani.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă