Companii Stiri

Profit operațional în creștere pentru CEZ în România

10/07/2019 2 min read

Profit operațional în creștere pentru CEZ în România

Reading Time: 2 minute

Grupul CEZ a încheiat anul 2018 în România cu un profit înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii și amortizării (EBITDA) de 395,908 milioane de lei, în crestere cu peste 33,2 milioane de lei față de anul precedent.

La nivelul profitului net, însă, CEZ a înregistrat o scădere de 471,534 milioane de lei față de 2017, în principal ca urmare a evoluției activității de producție de energie eoliană. În 2018, turbinele din parcul eolian Fântânele – Cogealac, investiție de 1,1 miliarde a grupului ceh, au produs un total de 1.105 GWh, CEZ rămânând cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din România. Sistemul hidroenergetic deținut de CEZ lângă Reșița a produs 69 GWh în 2018, un plus de 14 GWh în comparație cu 2017, ca urmare a precipitațiilor abundente.

În cursul anului trecut, CEZ a pus în funcţiune active în valoare de 222,95 milioane de lei, cea mai mare pondere deţinând-o modernizările de staţii, linii de distribuţie şi echipamente electrice. Distribuție Oltenia a devenit primul operator de profil care a implementat sistemul MWM (work mobile management), reducând timpul de intervenție al echipelor operative.

Procesele smart implementate de Distribuție Oltenia au dus la reducerea pierderilor în rețea cu 5,6% față de 2017, operatorul realizând investiții de capital de aproape 184 de milioane de lei din fonduri proprii) si aproape 182 de milioane de lei în puneri în funcțiune.

Cheltuielile de mediu ale grupului au totalizat anul trecut 968.329 de lei, costurile cu formarea profesională au fost de 398.170 de lei, în timp ce investițiile companiei în proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare a comunităților s-au ridicat la aproximativ 525,143 de lei.

Grupul CEZ este prezent pe piața românească din 2005, odată cu preluarea companiei de distribuție Electrica Oltenia SA care acum asigură alimentarea cu energie electrice a șapte judete: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de 10 companii – Distribuție Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power, CEZ ESCO România și High Tech Clima.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă