Stiri

Program de formare profesională în industrii creative

19 mai 2020 < 1 min

Program de formare profesională în industrii creative

Reading Time: < 1 minut

Platoforma independentă „Formare Culturală” a lansat un program complex de formare pentru angajații din diferite sectoare creative

Programul lansat de platforma independentă „Formare Culturală” este dedicat artiștilor și autorilor, dar și antreprenorilor culturali din România și se derulează pe o perioadă de doi ani. Pentru acest an, cursurile vor avea loc online.

Cei interesați vor putea accesa tutoriale online pe teme precum finanțări nerabursabile pentru proiecte culturale, marketing cultural online, cursuri acreditate de curator, expert finanțări și competențe antreprenoriale în cultură.

Pentru 2021 organizatorii pregătesc producerea celui de-al patrulea volum din publicația „Noii industriași, creativii”, carte care centralizează studii de caz, exemple de bune practici dar și cercetări teoretice în sectorul cultural extins, la nivel local și regional.

Programul de formare oferă un mix de sesiuni și module de formare culturală, cu formate diferite alese pentru fiecare tip de instrument de învățare, astfel construit încât să răspundă nevoilor specifice ale lucrătorilor în industrii culturale și creative din România. 

 Conform unor studii și barometre urmărite de experții Formare Culturală, acestea sunt inegal distribuite, atât la nivel calitativ și cantitativ cât și teritorial. 

În plus, de-a lungul programului participanții vor putea beneficia de expertiza agenției de consultanță și comunicare culturală Alexa Ritter Kommunikations und Kulturmanagement din Liechtenstein, partener principal al programului de formare.

Programul de formare va debuta luna viitoare cu tutoriale în spațiul online iar în toamna acestui an cu traininguri interdisciplinare și specializate, dezbateri culturale, evenimente de networking cultural pentru profesioniști în București și Iași. Echipa de proiect rămâne atentă la contextul socio-economic și medical actual, pregătind în paralel și variantele digitale ale instrumentelor de învățare propuse inițial a avea loc cu interacțiune directă.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: