fbpx
BizRemote Companii Stiri

Program de monitorizare medicală a pacienților vindecați de Covid-192 min

06/05/2020 2 min read

Program de monitorizare medicală a pacienților vindecați de Covid-192 min

Reading Time: 2 minute

Rețeaua de sănătate Regina Maria lansează Clinica Post Covid, un program destinat persoanelor infectate și vindecate de Covid-19, care ulterior au nevoie de monitorizare medicală. Programul este gratuit pentru cadrele medicale și se desfășoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât și în unitățile fizice din București.

În unele cazuri, deși virusul este eliminat din organism, pacienții pot rămâne cu o serie de afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficiență renală, leziuni ale mușchiului inimii, insuficiență multiplă de organ sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare.

Monitorizarea pacienților vindecați de COVID 19 constă în investigații imagistice – CT sau RX – și o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcție de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcției hepatice și a funcției  renale. În plus, am inclus în program și EKG-ul, pentru cei cu afecțiuni cardiace, și testele serologice pentru răspunsul imun la infecția cu noul coronavirus.

Pentru a intra în programul de monitorizare post-covid, pacienții care au medic curant și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile Regina Maria dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor. Cei care nu au un medic curant trebuie să facă o programare online la unul din medicii dedicați din acest proiect, consultație facilitată de serviciul de telemedicină al clinicii Regina Maria. În urma anamnezei, medicul evaluează cazul pacientului și pregătește un raport medical ce conține indicațiile necesare pentru eventuale analize și investigații imagistice de care pacientul are nevoie.

Pacienții care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele în dosarul medical disponibil în aplicația Regina Maria. Cei care nu au cont, pot deschide rapid și facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, în secțiunea “Rezultate analize”. Pentru investigațiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fără să fie necesară vizita în clinică. Interpretarea se va face fie în Clinica Virtuală, de medicul ales de pacient la intrarea în program, fie de medicul curant.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *