BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Raiffeisen a urgentat plățile către parteneri, furnizori și stat

2 apr. 2020 2 min

Raiffeisen a urgentat plățile către parteneri, furnizori și stat

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank a plătit peste 27 de milioane de lei taxe și impozite către stat, deși putea amâna plata până după încetarea stării de urgență și a urgentat și toate plățile pe care le avea de făcut pentru parteneri și furnizori.

Situația creată de coronavirus are implicații majore în societate pe toate palierele, însă două dintre ele sunt acum esențiale, pentru fiecare dintre noi: cel al sănătății publice și cel economic, arată banca într-un comunicat, în care arată că a acționat responsabil de la începutul crizei pentru a-și proteja angajații și clienții. “O altă preocupare importantă a băncii a fost să susțină clienții, partenerii, furnizorii și statul în această perioadă dificilă. Astfel, Raiffeisen Bank a urgentat toate plățile pe care le avea de făcut pentru parteneri, furnizori și stat. Banca a virat, în 25 martie 2020, peste 27 de milioane de lei taxe și impozite către stat, chiar dacă OUG 29/2020 permitea amânarea acestor plați, până la 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, se arată în comunicat.

“În condițiile în care toată populația face eforturi să respecte regulile pentru a preveni răspândirea virusului, activitatea unor companii este afectată în mai mare măsură și din acest punct de vedere măsurile de amânare la plata impozitelor, luate de Guvern, sunt justificate. În context, cred că toate companiile care pot plăti la timp taxele și impozitele trebuie să o facă”, a spus Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

În plus, Raiffeisen Bank a făcut plăți de aproximativ 85 milioane de lei în martie 2020 (cu 12% mai mari decât în martie 2019) către toți furnizorii și partenerii sai, companii în mare parte locale, cu operațiuni în România. Dintre acestea 33 milioane de lei (aproape 40%) reprezintă plăți înainte de scadență. În anul 2019, Raiffeisen Bank a plătit pentru 3.350 de parteneri și furnizori în jur de 720 de milioane de lei.

“În această perioadă este foarte important pentru noi să-i sprijinim pe toți clienții, pe toți partenerii și furnizorii noștri, ca la rândul lor să-i poată susține pe cei care depind de ei și să fie păstrate cât mai multe locuri de muncă. Am făcut multe plăti chiar înainte de scadență, tocmai pentru a susține mediul de afaceri. Dacă lucrăm toți împreună, cu responsabilitate, vom depăși mai ușor această perioadă dificilă de criză sanitară și economia își poate reveni mai repede”, a spus Steven van Groningen.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: