Finanțe Stiri

Raiffeisen, bancă parteneră în programul de granturi pentru IMM-uri

12 oct. 2020 2 min

Raiffeisen, bancă parteneră în programul de granturi pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank, în calitate de instituție bancară participantă la schema de ajutor de stat prevăzută în Ordonanța de Urgență nr. 130/2020 (programul de granturi pentru IMM-uri) anunță că, începând de astăzi, deschide conturi curente dedicate granturilor pentru toate companiile care au selectat Raiffeisen Bank ca bancă parteneră în acest demers.

Vă reamintim că etapa de înscriere pentru Măsura 1 de Microgranturi se încheie vineri, 16 octombrie, ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii termenului de înscriere până la epuizarea bugetului (respectiv până la atingerea unui număr maxim de 50.000 de beneficiari, pe principiul “primul venit, primul servit”). Înscrierea se face online, pe platforma granturi.imm.gov.ro. Pentru celelalte două măsuri, termenul pentru înscriere urmează să fie comunicat de către guvern, anunță banca, într-un comunicat de presă.

“În mod tradițional, perioada de toamnă reprezintă începutul următorului ciclu anual de activitate. Pentru a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri IMM, am participat încă din faza de consultări la pregătirea Schemei de ajutor de stat prin granturi, iar acum implementăm concret modalitatea prin care orice solicitant poate să își primească fondurile aprobate în contul bancar dedicat, disponibil pentru deschidere de luni, 12 octombrie 2020. Pe lângă celelalte măsuri consistente din cursul anului – suspendarea la plata ratelor și programul IMM Invest – suntem din nou alături de întreprinzătorii – IMM, PFA, ONG, CMI – eligibili pentru acordarea noilor granturi”, a declarat Raluca Nicolescu, director Direcția IMM.

Pe lângă facilitarea deschiderii conturilor necesare derulării granturilor, Raiffeisen Bank pune la dispoziția clienților săi și credite punte pentru implementarea proiectelor de investiții sau împrumuturi pentru acoperirea co-participării, dacă este cazul.

Prin OUG nr.130/2020, guvernul aloca o sumă de aproximativ 1 miliard de euro pentru sprijinul IMM-urilor, sub trei forme:

Microgranturi – ajutor in suma fixa de suma de 2.000 euro per beneficiar;

Granturi pentru capitalul de lucru de pana la 15% din cifra de afaceri la 2019, maximum 150.000 euro;

Granturi pentru investitii, cu sume cuprinse intre 50.000 euro si 200.000 euro.

Mai multe detalii legate de condiþiile de eligibilitate pe fiecare masura in parte sunt disponibile pe pagina dedicata a bancii, aici.

Pentru a aplica la schema de ajutor de stat, solicitantul trebuie sa parcurga urmatorii pasi in platforma granturi.imm.gov.ro:

  • Etapa 1 de creare profil, user si parola, unde aplicantii vor inregistra cu semnatura electronica datele solicitantului si ale reprezentantului legal. Acesta etapa este disponibila pentru toate cele 3 masuri.
  • Etapa 2 de inscriere in cadrul masurii, utilizand profilul creat in prima etapa.

Raiffeisen Bank are 2,1 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari si medii. De asemenea, banca are retele extinse de ATM-uri (770), POS-uri (23.000) si masini multifunctionale (335). 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: