Lifestyle Stiri

Peste 100 de cai se vor intrece in probe de sarituri peste obstacole

8 iul. 2016 < 1 min

Peste 100 de cai se vor intrece in probe de sarituri peste obstacole

Reading Time: < 1 minut

Calendarul competitional al Clubului Equestria continua cu editia a V-a a Concursului National de Sarituri peste Obstacole „Cupa Equestria”, eveniment ce va avea loc in perioada 14 – 17 iulie, la Baza Hipica Equestria, din Tancabesti. Competitia asteapta la start peste 100 de cai si calareti din toata tara, care se vor intrece in 16 probe de sarituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate.

Cupa Equestria debuteaza miercuri, 13 iunie, cu inscrierea si antrenamentul cailor, insa competitiile propriu-zise incep joi, 14 iunie, atunci cand se va da startul probelor de sarituri peste obstacole. Programul pentru cele patru zile de concurs cuprinde 16 probe adresate cailor si calaretilor de toate nivelurile, cele mai usoare fiind probele pentru categoria Amatori si Debutanti, probele de nivel E si cele de nivel D, pentru copii, acestea avand obstacole ridicate la inlatimi intre 0,80 – 1,10 m. Sportivii si caii experiementati vor participa la probe mai dificile, in cadrul carora obstacolele ajung si la 1,40 m inaltime. Sambata, in cea de-a treia zi de concurs, are loc o proba de nivel B, Trofeul Jockey Club, iar duminica, programul competitiei se incheie cu cea mai dificila proba, de nivel A, intitulata Cupa Equestria.  Trofeul Cupa Equestria va fi inmanat sportivului care va cumula cele mai multe puncte din toate probele celor patru zile de competitie, precum si celor situati pe pozitiile a doua si a treia in aceasta clasificare.

Probele din cadrul Cupei Equestria au premii cuprinse intre 2,500 – 8,000 lei, in functie de dificultate, iar valoarea totala a premiilor pentru aceasta competitie este de 45,000 lei. 

Intrarea spectatorilor la eveniment este gratuita, iar programul poate fi regasit aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: