BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank a aprobat peste 1000 de credite IMM Invest

2 iul. 2020 2 min

Raiffeisen Bank a aprobat peste 1000 de credite IMM Invest

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank a aprobat 1000 de credite IMM Invest, în valoare de 500 de milioane de lei, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Programul IMM Invest înseamnă mult efort colectiv și angajament din partea tuturor celor implicați: clienți, echipa de creditare, dar și autorități. Am învățat împreună pe măsură ce au fost inițiate, analizate și promovate cereri și iată că acum am depășit pragrul primelor 1000 de aplicații aprobate intern. Suntem siguri că odată ce fondurile vor ajunge la antreprenori, vom simți cu toții efecte concrete, pozitive și de bunăstare. Aceasta inițiativă permite reluarea investițiilor acolo unde au fost oprite în primăvara acestui an, revigorarea activității curente, dar da și încredere în viitorul proiectelor” a spus Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Banca are până acum peste 5000 de solicitări de credite IMM Invest și este unul dintre partenerii principali ai FNGIMM în acest program. IMM Invest permite companiilor să ia credit de la bănci cu garanție data de stat, valoarea totala a garanțiilor puse la dispoziție de guvernul României prin FNGIMM fiind de 15 miliarde de lei.

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la trei săptămâni, procesul de analiza depinzând de complexitatea afacerilor companiei solicitante.

“Susținerea producătorilor din România este unul dintre obiectivele noastre principale în această perioadă, iar programul IMM Invest este parte a realizării acestuia. Responsabilitatea în alocarea fondurilor statului este, de asemenea, o prioritate pentru noi. În plus, înțelegem nevoia de adaptare a companiilor la noua realitate economică și ne uităm, pe lângă fezabilitatea proiectelor, la valoarea adăugată pe care o aduc în domeniul în care activează”, a spus Radu Ciocoiu, director executiv corporații medii la Raiffeisen Bank.

Imediat după declararea stării de urgenta în România, clienții Corporate și IMM ai Raiffeisen Bank au fost contactati pentru a vedea care este situația lor și pentru a găsi împreună soluțiile potrivite, dacă acestea se impuneau. Au fost contactate cu prioritate companiile din industriile cele mai afectate pe termen scurt sau mediu de criza sanitară. Peste 3000 de IMM-uri au fost deja sprijinite prin amânarea ratelor la credite, prelungirea liniilor de credit sau alte soluții adaptate situației lor. De asemenea, programul Factory by Raiffeisen, dedicat finanțării start-up-urilor, a fost extins fiind incluse startup-uri care pot aduce o contribuție societății în aceasta perioadă.
Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. De asemenea, în banca lucrează aproximativ 4.800 de angajați, în peste 350 de unități în toată țara. Raiffeisen Bank are în România rețele extinse de ATM-uri(770), POS-uri(22.300) și mașini multifuncționale (334).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: