BizRemote by certSIGN Stiri

Raiffeisen Bank: peste 1000 de IMM-uri și-au amânat ratele

apr. 21, 2020 2 min

Raiffeisen Bank: peste 1000 de IMM-uri și-au amânat ratele

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank a ajutat în ultima lună peste 1000 de clienți IMM, care au întâmpinat greutăți semnificative în contextul pandemiei COVID 19, să își amâne ratele.

Măsurile luate pentru clienți sunt amânarea ratelor la credite și prelungirea pe o perioadă de la 3 la 12 luni a liniilor de credit scadente în perioada imediat următoare. Totodată, banca a simplificat, în timp record, fluxurile interne și documentația necesară, astfel încât aceste modificări să poată fi implementate cu un minim de efort din partea clientului, iar o parte dintre clienți să beneficieze de prelungiri ale perioadei, fară să fie necesar să se deplaseze la bancă, arată Raiffeisen Bank, într-un comunicat de presă.

Banca anunță că își adaptează produsele, serviciile și consultanța la perioada absolut unică cauzată de efectele pandemiei Covid19 și de starea de urgență și că accelerarează procesul de digitalizare.

“Oferim soluții dezvoltate intern, pe baza dialogului permanent cu firmele din portofoliu, dar și adaptate la noutățile legislative” a spus Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Totodată, banca anunță că sunt în lucru formalitățile de participare a băncii la programul IMM INVEST. “Am reușit să oferim într-un timp scurt mai multe soluții viabile pentru clienții noștri cu credite, prin produsele noastre sau prin programele derulate cu partenerii noștri instituții financiare internaționale: COSME, SMEi – Inițiativă pentru IMM sau Programul național de dezvoltare rurala 2014-2020. Urmărim îndeaproape măsurile adoptate de Guvern, iar acum lucrăm pentru implementarea fluxurilor necesare programului IMMINVEST, pentru a putea oferi clienților acces rapid la credite pentru investiții și capital de lucru, garantate de către FNGCIMM, în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice”, a mai adăugat Raluca Nicolescu.

Dincolo de măsurile luate, banca pune la dispoziție clienților IMM și o pagină dedicată, cu informații de actualitate în contextul COVID-19 și sfaturi despre cum pot folosi serviciile digitale ale băncii pentru a-și gestiona afacerea de acasă https://www.raiffeisen.ro/imm/

Până la 30 aprilie, banca acordă pentru clienții săi,  persoane juridice comercianți, comision 0 pentru plățile la POS-uri, încurajând astfel plățile electronice care oferă cea mai buna siguranță a tranzacțiilor din punct de vedere social.

De asemenea, banca a luat temporar decizia transmiterii cardurilor comerciale de debit sau de credit business, prin curier, la adresa de corespondenta sau la adresa de domiciliu a utilizatorului de card. Tot pentru această perioadă, oferim serviciul de depozitare/ primire în custodie a biletelor la ordin cu termen de încasare de maxim 120 zile, fară comision.

Raiffeisen Bank a creditat în 2019 peste 13.300 de antreprenori, iar 4800 dintre ei au beneficiat de împrumuturi prin programe dedicate de la instituții financiare internaționale.

Donație de 2 milioane de lei pentru spitalele din România

Raiffeisen Bank a pus la dispoziția spitalelor din Romania un fond de 2 milioane de lei, pentru a ajuta personalul medical în lupta cu efectele pandemiei COVID-19. Fondul este destinat cumpărării de materiale de prima necesitate pentru protecție, sterilizare și intervenție în cazuri care necesita asistență de urgență. Pe lângă fondul de 2 milioane de lei, compania a făcut o donație de peste 100.000 lei către 15 cămine de bătrâni din țară, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți. ”Traversăm cu toții o perioadă complicată, pe care o putem depăși mai ușor dacă dăm dovada de solidaritate și, mai ales, dacă ne unim eforturile – oameni simpli, companii, membrii societății civile și autorități. Este responsabilitatea noastră să susținem cu tot ce putem personalul medical și spitalele care, în aceste momente, au misiunea critică în lupta împotriva pandemiei COVID-19”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare Raiffeisen Bank.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: