Finanțe Stiri

Raiffeisen Bank suplimenteaza creditele JEREMIE pentru IMM-uri

26 iun. 2015 2 min

Raiffeisen Bank suplimenteaza creditele JEREMIE pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

Fondul European de Investiții (FEI) si Raiffeisen Bank au semnat o suplimentare a resurselor disponibile in cadrul initiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), prin intermediul careia Banca va putea acorda credite in valoare de 50 de milioane de euro. Astfel, totalul creditelor destinate IMM-urilor (conform definitiei europene) prin acest instrument financiar cumuleaza 90 milioane de euro, anunta Raiffeisen Bank.

Produsul de creditare consta in finantarea activitatii curente si a investitiilor, pe termen mediu si lung, in conditii atractive – dobanda subventionata si cerinte reduse de garantii.

„Ne bucuram de o experienta de succes in ceea ce priveste derularea primei initiative JEREMIE, prin intermediul careia am acordat peste 2.370 de finantari, in valoare de aproximativ 170 mil euro. In cadrul celui de-al doilea program, capitalizand succesul primului instrument financiar implementat sub initiativa JEREMIE, au fost acordate deja peste 700 de finantari IMM-urilor, iar prin intermediul acestei suplimentari ne asteptam macar la dublarea acestui numar. Intelegerea nevoii specifice de finantare si oferirea celor mai potrivite solutii financiare este parte a strategiei Bancii pe segmentul IMM. Produsul JEREMIE, beneficiind de o dobanda semnificativ redusa fata de nivelul pietei si de cerinte reduse de garantii, adreseaza doua din cele mai importante obstacole cu care se confrunta antreprenorii locali in accesarea finantarii bancare, inlesnind astfel creditarea pentru acest segment de clientela, atat de important pentru economie”, a declarat Monica Udrescu, Director Executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank

JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare („holding funds”) care sa poata finanta IMM-urile intr-un mod flexibil si inovator.
In prezent, la nivel UE, FEI (parte din Grupul Bancii Europene de Investiții) gestioneaza 14 Fonduri de Participare JEREMIE, dintre care 7 la nivel national si alte 7 la nivel regional. In România, initiativa JEREMIE este administrata de catre FEI si este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: