Companii Stiri

De la Aston Martin, la Dacia: Miles Nürnberger va fi noul director de design al mărcii românești

30 iun. 2021 2 min

De la Aston Martin, la Dacia: Miles Nürnberger va fi noul director de design al mărcii românești

Reading Time: 2 minute

Miles Nürnberger va ocupa funcția de Director de Design al mărcilor Dacia și Lada începând de la 1 septembrie 2021. El va face parte din Comitetul de Direcție al acestui Business Unit, aflat sub conducerea lui Denis Le Vot, Director General al mărcilor Dacia și Lada.

Miles Nürnberger îi va fi subordonat lui Laurens van den Acker, Director de Design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

„Îl  primim cu entuziasm pe Miles, pentru că designul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia & Lada. Cu Noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI (New Brand Identity – Noua Identitate de Marcă), Bigster și Niva.”

Denis Le-Vot, Director General al mărcilor Dacia și Lada

Miles Nürnberger a lucrat din 2008 în echipa de design a constructorului Aston Martin Lagonda, având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ.

În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără DBX, primul SUV din gama Aston Martin, și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de Conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca DACIA. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru DACIA și ne vor ajuta să proiectăm DACIA în viitor.”

Laurens van den Acker, Director de Design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de Design exterior al mărcii Citroën. Primii săi pași în lumea designului auto i-a făcut însă în cadrul mărcii Lincoln, una din diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în Design auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: