Finanțe Stiri

Raiffeisen, parteneriat cu un RegTech pentru soluții KYC

15 iun. 2018 2 min

Raiffeisen, parteneriat cu un RegTech pentru soluții KYC

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank Internațional (RBI) a semnat un contract cu startup-ul kompany pentru o soluție inovatoare de cunoaștere a clientelei (know your customer-KYC). Contractul presupune dezvoltarea și implementarea unei soluții inovatoare de KYC la nivelul grupului RBI.

Colaborarea cu startup-ul kompany a început în cadrul acceleratorului fintech Elevator Lab 2017. Kompany este un startup specializat în tehnologii care ușurează procesele prin care companiile se supun și se adaptează reglementărilor în vigoare (RegTech), aratăRaiffeisen, într-un comunicat de presă.

Johann Strobl, CEO RBI, confirmă că atât grupul, cât și kompany, se îndreaptă către fază de implementare. 

“Scopul nostru este să reducem timpul și costurile necesare pentru adaptarea la cerințele de reglementare. Cooperarea cu kompany ne ajută să atingem acest obiectiv prin utilizarea unor tehnologii inovatoare. Ei ne oferă un avantaj competitiv în serviciile pe care le oferim clienților noștri persoane juridice”, a declarat Johann Strobl, CEO RBI.

Clienții vor beneficia de un proces eficient, care respectă întru totul reglementările în vigoare. Soluția de cunoaștere a clientelei a fost dezvoltată prin integrarea mai multor tipuri de servicii într-o platformă cloud unică, care, după modelul de business și structura RBI, optimizează procesul de adaptare la noile reglementări. Clienții vor avea parte de funcționalități noi, cum ar fi:  verificări ale registrelor de comerț în timp real, automat și transfrontalier. Ca rezultat, clienții nu vor mai fi obligați să aducă documente în original în procesul de KYC, atâta vreme cât informațiile necesare legate de companie pot fi accesate prin surse oficiale și verificate.

“În calitate de lideri pe piață soluțiilor RegTech care furnizează informații despre companii, am creat bazele pentru următoarea generație de KYC în industria financiară. RBI a fost un partener extraordinar în timpul acceleratorului Elevator Lab și vom lucra în continuare împreună pentru a automatiza procesele prin care ne asigurăm că se respectă cerințele de conformitate”, a declarat Fondatorul și CEO-ul kompany, Russell E. Perry.

Colaborarea cu kompany marchează un moment important în evolutia acceleratorului fintech Elevator Lab, mai ales ca startup-ul kompany a fost unul dintre cei cinci participanți în prima ediție Elevator Lab din 2017. În timpul acceleratorului, RBI și kompany au dezvoltat un pilot pentru soluția de cunoaștere a clientelei ce va fi implementată la nivel de grup.

Până pe 20 iunie, startup-urile pot aplica pentru Elevator Lab Challenge Romania, programul local prin care fintech-urile pot intra în Elevator Lab.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: