Finanțe Stiri

RBI a ales finaliștii Elevator Lab

23 oct. 2019 < 1 min

RBI a ales finaliștii Elevator Lab

Reading Time: < 1 minut

Juriul Raiffeisen Bank International (RBI) a ales șase companii care vor merge mai departe în a treia rundă programului de parteneriate pentru fintech-uri, Elevator Lab. Cu ajutorul unor experți și a unor mentori din grupul RBI, participanții vor dezvolta concepte de produs (Poc-Proof of Concept), pe care le vor prezenta în cadrul unui Demo Day, la începutului lunii martie 2020, anunță banca, într-un comunicat de presă. 

În septembrie au fost selecționați 14 finaliști din peste 280 de companii, din 50 de țări. Săptămâna trecută, ei au fost invitați în Viena, să susțină un pitch și șase fintechuri au fost alese pentru runda finală a Elevator Lab. Datorită programului Elevator Lab, lansat în 2017, RBI a încheiat deja 14 parteneriate și colaborări cu fintech-uri. 

Participanții Elevator Lab din acest an activează în următoarele categorii: corporații mari și clienți instituționali (Billon, billongroup.com), cyber security (imVision Technologies, imvisiontech.com), retail banking (Minna Technologies, minnatechnologies.com), procesare de plăți și tranzacții pentru servicii mobile (Nayax,nayax.com și Quantoz Blockchain Technology, quantoz.com) și regTech (Uhura Solutions, uhurasolutions.com).

În România, ca parte a programului Elevator Lab, în perioada mai-iunie 2019, s-a desfășurat Elevator Lab Bootcamp România, un program de educație antreprenorială. A fost organizat de Raiffeisen Bank, în parteneriat cu TechHub Bucharest, iar finaliști au fost: Finplay, startup care a dezvoltat un demo pentru o aplicație de educație financiară, și Vestinda, fintech cu o platformă de tip marketplace pentru managementul investițiilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: