Antreprenori by eMAG

RBL începe înscrierile la acceleratorul ScaleOut, pentru companiile care vor să se extindă în afara țării

8 mai 2020 < 1 min

RBL începe înscrierile la acceleratorul ScaleOut, pentru companiile care vor să se extindă în afara țării

Reading Time: < 1 minut

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) începe înscrierile pentru ScaleOut Accelerator, program prin care 10 firme românești sunt susținute în vederea internaționalizării.

Această primă fază va fi dedicată companiilor care au deja un model de business viabil pe piața românească și fac deja business în străinătate sau vor să își extindă produsul prin activități de internaționalizare. Înscrierile se pot face, până pe 7 iunie, la acest link.

„Obiectivul nostru este să creștem numărul firmelor românești care fac business pe piețele externe. Studiile arată că prezența internațională directă a firmelor românești este modestă, iar deficitul comercial al țării noastre se adâncește. Multe dintre companiile românești au un potențial mare și pot furniza pe piețele străine produse și servicii de foarte bună calitate”, a declarat Gabriel Istoc, liderul și unul dintre inițiatorii proiectului ScaleOut din cadrul Fundației Romanian Business Leaders.

Acceleratorul ScaleOut este organizat de Fundația Romanian Business Leaders în perioada 7 iunie – 7 noiembrie și va oferi susținere, mentorat, expertiză și acces la networking, pentru cele 10 firme românești selectate. Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Google Atelierul Digital și Deloitte, oferind acces la studii de caz cu firme românești de succes care s-au internaționalizat: eMag, DocProcess, UiPath, SaladBox, Ivatherm, Qualitance, CrisTim.

Participarea în accelerator este gratuită, iar selecția va fi făcută de echipa ScaleOut în funcție de: modelul de business, intenția specifică pentru internaționalizare într-o anumită țară și produsul/serviciul viabil pentru internaționalizare. Echipa ScaleOut urmărește și o complementaritate între modelele de business și piețele-țintă ale firmelor selectate în program.

Ilustrație: © Bakhtiar Zein | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: