Finanțe Lifestyle Publicitate Stiri

Regizorul Radu Muntean, la podcastul BT Talks

mai 20, 2020 2 min

Regizorul Radu Muntean, la podcastul BT Talks

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania a lansat un nou episod al BT Talks, al cărui invitat este Radu Muntean, regizorul din spatele spoturilor TV ale băncii. Un podcast despre ce înseamnă viața de regizor și pasiunea lui Radu pentru această meserie, cu „insight-uri” despre cum a fost făcut documentarul despre cariera Simeina Halep și cum e să faci filme și reclame în România.

Radu Muntean este o figura emblematică a noului val românesc de cinema, scenarist și regizor de lung-metraj și face parte din generația de regizori care “s-a calificat la locul de muncă”. Până acum, a făcut 5 filme, a regizat peste 400 de spoturi publicitare și a câștigat peste 40 de premii naționale și internaționale la festivaluri de publicitate. 

Regizorul a făcut un documentar despre Simona Halep, cariera sa și despre visul ei de a câștiga Australian Open. Mesajul central al filmului este “Simona Halep nu este o întâmplare, este un rezultat”. Filmările au avut loc la antrenamentele Simonei în Dubai, înainte de  Australian Open 2020.

Lansarea documentarului este programată pentru an. Deocamdată au fost lansate primele teasere în care Simona vorbeste despre muncainspiratie, performanta, curaj, echipa și succes.

[youtube v=”pjQbWyRZVo4″]

Câteva idei, numai bune de… ascultat:

  • La fiecare filmare emoțiile sunt prezente, iar ”când nu ai emoții se creează toate condițiile ca ceva să iasă prost”.
  • Nu poți face film decât avandu-te pe tine ca spectator și încercând să transmiți ceva celor ca tine. Filmul nu trebuie să dea un verdict, ci să facă oamenii să gândească.
  • Un film bun este cel pe care un regizor poate să și-l asume întru-totul, fară a face compromisuri comerciale și care nu se consuma la premieră.
  • Documentarul cu Simona Halep este de tip observațional al antrenamentelor ei și oferă momente irepetabile și răspunsuri despre mecanismul subtil al performanței. Filmările au durat 8 zile, cu o echipa formată din 4 persoane.
  • Simona Halep nu e un actor, e un om simplu, direct, care nu pretinde a fi alt personaj decât ceea ce este. Din acest motiv ne și place de ea.
  • Există o asemănare importantă între un actor și un sportiv. Ei sunt obligați să trăiască în prezent și să alunge orice gând care le-ar putea afecta performanța.

Show notes:

00:37 Începutul carierei de regizor

14:26 Regizor de film vs regizor de reclame

28:44 Despre noul val cinematografic

30:45 Documentarul cu Simona Halep. Simona nu este o întâmplare, este un rezultat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: