Stiri

Renunțăm la restricții după 1 iunie, dar nu la toate. Fără mască la plajă

6 mai 2021 2 min

Renunțăm la restricții după 1 iunie, dar nu la toate. Fără mască la plajă

Reading Time: 2 minute

Relaxarea restricțiilor va avea loc în două reprize. Una ar urma să aibă loc la 1 iunie, iar cealaltă la 1 august. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu reprezentanții HoReCa la Constanța pentru a stabili cum și ce restricții vor fi ridicate.

Toate măsurile urmează să fie aprobate vineri, în cadrul unei ședințe interministeriale.

„Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul.

restricții

Vom putea merge la mare în siguranță

„Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranţă. Iar după discuţia pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii industriei, am încredere că aşa va fi. (…) Am înţeles cu toţii că, pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Foarte important, mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a spus prim-ministrul.

La plajă, fără mască

El a afirmat că o condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri, ceea ce va fi verificat de autoritățile locale: „Eliminarea măștii pe plajă, aici e consens, am venit cu condiția de distanțarea între șezlonguri, iar toți din industrie au fost de acord”.

În ceea ce privește evenimentele private pe litoral – nunți, botezuri – premierul a declarat că propunerile vor fi discutate vineri.

El a adăugat că va veni mai des pe litoral, pentru a susține turismul.

În ceea ce privește evenimentele publice – festivalurile, concertele – el a precizat că vor ave aloc „mai aproape de 1 august sau după”, în funcție de rata de vaccinare și de evoluția pandemiei.

Etichete pentru restaurantele care își vaccinează angajații

Câţu a precizat că hotelurile şi restaurantele în care întregul personal a fost imunizat vor fi semnalizate cu mesajul „Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat”.

„I-am asigurat de toată susţinerea mea, de asta sunt aici şi voi fi mai des pe litoral. Înţeleg că în ultimii câţiva ani de zile prim-miniştrii nu au prea venit pe litoral. Am spart eu gheaţa, sunt aici şi voi fi aici şi în perioada următoare, pentru a susţine turismul românesc în această vară”, a mai spus premierul.

Florin Cîţu a participat, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HoReCa, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului Constanţa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: