Stiri Tech

Google acordă 1.200 de burse pentru cursuri în domeniul IT. Care sunt condițiile și cui se adresează

24 mart. 2021 2 min

Google acordă 1.200 de burse pentru cursuri în domeniul IT. Care sunt condițiile și cui se adresează

Reading Time: 2 minute

Google oferă 1.255 de burse în România pentru obținerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte. Bursele sunt acordate cu sprijinul organizațiilor partenere și vor fi utilizate pentru urmarea de cursuri specializate pe platforma Coursera, Google acoperind costurile acestora. Cursurile pot fi finalizate în mai puțin de 6 luni, nu necesită experiență relevantă și sunt recunoscute de experți din industrie și angajatori.

Digitalizare fără frontiere

Unul dintre proiecte este Digital Women, realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO, în cadrul căruia vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-și construiască o carieră în tehnologie. Proiectul se adresează femeilor în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate. Bursele sunt destinate pentru urmarea programului „IT Support Specialist Certificate” dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera. Detalii și înscrieri pe platforma programului: https://digitalwomen.eu/

Al doilea program anunțat este cel derulat de Fundația Leaders, organizație parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanțate de Google. Acestea vor putea fi folosite pentru a urma cursuri într-unul dintre cele 4 programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesioniști și studenților. Detalii și înscrieri pe platforma programului: https://leaders.ro/scholarships/.

Proiect european

Programul de acordare de burse pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul IT face parte din inițiativa europeană a Google de sprijinire a competențelor digitale „Google Career Certificates”. Studiul realizat de de Google și McKinsey arată că mai mult de 90 de milioane de persoane apte de muncă din Europa vor avea nevoie să dezvolte noi competențe. Cele mai recente estimări McKinsey arată că această cifră a crescut cu 25% pe fondul crizei globale pe care o traversăm, respectiv oameni care vor trebui să-și găsească domenii noi de activitate. Programul Google încearcă să sprijine acest proces, oferind pregătire pentru o carieră în domenii precum IT Support, Project Management, UX Design și Data Analytics.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: